Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Citi raksti

Rīgas biznesa inkubatori aicina – esi drosmīgs un uzņēmīgs, nāc ar ideju un izveido biznesu!

Līdz 7. septembrim norisinās pieteikšanās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotajam biznesa ideju konkursam “Ideju kauss”, kura dalībnieki varēs arī pieteikties Rīgas pašvaldības jaunajai uzņēmējdarbības atbalsta programmai - “Rīgas drosmes grants”.

“Rīgas drosmes grants” ir gudra nauda biznesa idejas attīstībai - 2000 euro un biznesa inkubatoru mentoringa pakalpojumi. Granta izlietojumu administrēs galvaspilsētā esošo augstskolu - Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Ekonomikas un kultūras augstskolas, Banku augstskolas, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas “RISEBA” un Biznesa augstskolas “Turība” - biznesa inkubatori. Granta saņēmēji sadarbībā ar biznesa inkubatoru mentoriem attīstīs savu biznesa ideju, izlietojot piešķirto finansējumu. Katrs no augstskolu biznesa inkubatoriem ir unikāls ar savu piedāvājumu un uzrunā dažādu nozaru biznesa idejas.

Iespēja savu ideju uzlikt uz galda un ļaut reāli aptaustīt

“Teju katru dienu ikvienam no mums dzimst kāda ideja, taču tā ir katra paša atbildība, ko ar šīm idejām iesākt,” uzsver “RTU Dizaina fabrikas” projektu vadītāja Liene Rubina. “Mūsu “IdeaLAB” jeb ideju laboratorijas un biznesa inkubatora galvenā pievienotā vērtība ir iespēja, ka produkta prototipu var reāli radīt ar modernu iekārtu palīdzību, lai to, kas sākumā ir tikai idejas līmenī, gala rezultātā var uzlikt uz galda, redzēt, sataustīt, notestēt, izdrukāt.

Motivējošu vidi un moderni aprīkotas darba telpas pašā Rīgas centrā piedāvā Latvijas Universitātes studentu Biznesa inkubators, kur jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem ir iespēja piedalīties pirmsinkubācijas un inkubācijas programmās, pretendējot arī uz citiem finansiāla veida atbalstiem.

Savukārt Banku augstskolas Biznesa inkubators piedāvā jaunajiem uzņēmējiem iespēju būt vietā, kur satiekas uzņēmīgie ar darītājiem, lai nodrošinātu gan praktisku, gan konsultatīvu atbalstu, sākot ar idejas attīstīšanu līdz pat realizācijai, turklāt tur jaunais uzņēmums var darboties uzreiz pēc izveides un inkubācijas procesa iziešanas. Tāpat inkubatora dalībniekiem ir iespēja doties starptautiskās apmaiņas programmās, lai paplašinātu savu klientu loku, kontaktus un varētu mācīties no pieredzējušiem uzņēmējiem.

Ja savu biznesa ideju ir vēlme attīstīt radošajās industrijās un sociālajā uzņēmējdarbībā, tad īstā vieta, kur pieteikties, ir RISEBA Radošais biznesa inkubators. Tur uzņēmējdarbību ar savām zināšanām un kompetenci palīdzēs attīstīt mentori un biznesa kouči, kuri paši ir RISEBA absolventi un sertificēti kouči.

Dzīve top skaistāka, ja dari to, kas patīk

“Vislabākais šajā dzīvē, ko vari darīt, ir darīt to, kas tev patīk. Šī unikālā iespēja pieteikties “Rīgas drosmes grants” finansējumam, ir iespēja paveikt to, kas tev patīk - realizēt savu biznesa ideju, padarot dzīvi skaistāku,” mudina Ekonomikas un kultūras augstskolas rektora vietas izpildītāja Oksana Lentjušenkova. “Protams, arī biznesā var gadīties pieļaut kādas kļūdas, bet iemācīties tās labot jau pašā sākumā ir ļoti noderīgi, turklāt, ja nemēģināsi, nekad neuzzināsi savu iespēju robežas, tādēļ piesakies!”

Vieta, kur ideju pacelt spārnos

“Cilvēki, kas gūst panākumus, teic, ka nepietiek tikai ar biznesa ideju, svarīgāks ir arī pats pirmais solis, lai sāktu reālu darbību. Tas ir līdzīgi kā ar lidmašīnu - visgrūtāk ir tieši pacelties,” akcentē “Turība Business HUB” programmas “Mentorklase” līdzautore Terēze Riekstiņa. “Rīgas drosmes grants” kopā ar augstskolu biznesa inkubatoriem ļaus jūsu idejai pacelties ātrāk un efektīvāk, nekā, ja to darīsiet tikai pašu spēkiem. “Rīgas drosmes grants” dalībniekiem pirmos drosmīgos soļus ceļā uz savu biznesu palīdzēs spert 15 mūsu mentori, pieredzējuši uzņēmēji, kuri pārstāv arī dažādas uzņēmēju biedrības.”

Konkursa gaita

Pieteikšanās konkursam “Ideju kauss” līdz 7. septembrim notiek mājaslapā www.idejukauss.lv. Interesenti ir aicināti aizpildīt un elektroniski iesniegt pieteikuma anketu, kurā jāsniedz informācija par savu biznesa ideju. 18. septembrī tiks paziņoti dalībnieki, kuri izturējuši pirmo atlases kārtu, tai skaitā, kuri varēs pretendēt uz “Rīgas drosmes grants” (vairāk informācijas - http://www.rdpad.lv/Rigasdrosmesgrants) saņemšanu.

Konkursu “Ideju kauss” rīko LIAA projekta “Inovāciju motivācijas programma” ietvaros, un to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Programma “Rīgas drosmes grants” ir Rīgas pašvaldības finanšu atbalsta instruments, kuru īsteno Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments.