Sagaidot Jāņus, Rīgas centrā notiks plašs "Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgus"

© Publicitātes foto

No 17. līdz 22. jūnijam Rīgā, Vērmanes dārzā, norisināsies Jāņu ielīgošanas pasākums - “Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgus”, kas aicinās rīdziniekus un pilsētas viesus iepazīt un izdzīvot Jāņu tradīcijas pašā Rīgas centrā. Gadatirgū piedalīsies amatnieki no visiem Latvijas novadiem.

Jau par stabilu tradīciju ir kļuvuši ielīgošanas pasākumi Rīgā. Ielīgošana pilsētā ir guvusi pilsētnieku atbalstu un cilvēki labprāt pavada laiku Rīgas ielās, piedaloties pirmssvētku aktivitātēs un ļaujoties svētku sajūtām. Vērmanes dārzs kļūs par vienu no centrālajām ielīgošanas vietām galvaspilsētā, kur būs iespējams izbaudīt svētku sajūtu un iegādāties amatnieku piedāvāto sortimentu. Vērmanes dārza pasākumā ieeja būs bez maksas. Gadatirgū būs iespēja iepazīties ar svētku svinēšanas tradīcijām, uzzināt par vainagu pīšanu, ugunskura kuršanu un daudzām citām Jāņu un Līgo tradīcijām. Pasākuma apmeklētājiem tiks piedāvāts līdzdarboties dažādās svētku aktivitātēs, iepazīties ar ielīgošanas tradīcijām, izmēģināt seno amatu prasmes.

Vērmanes dārza teritorija tiks sadalīta „ielās”- rīdzinieki un pilsētas viesi varēs promenādēt, iepazīt dažādas Jāņu tradīcijas, izklaidēties un labi pavadīt laiku. Katra iela būs veltīta kādam tematam - pasākumā būs sava amatnieku iela, maizes iela, siera iela, zāļu iela un alus iela. Pasākuma oficiālā mājas lapa: www.rigasgadatirgus.lv

Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgu rīko “UNTITLED pasākums”.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Svarīgākais