Kad patiesībā sākas jaunais gads?

© F64 Photo Agency

Cilvēkam jaunais gads nebūt nesākas 1. janvārī – tā pieņemts uzskatīt astroloģijā. Gadu cikli mainās individuāli, ņemot vērā dzimšanas dienas datumu un katra individuālos ritmus.

Protams, sākot jaunu gadu un izvirzot jaunas apņemšanās, varam ņemt vērā arī 1. janvāri, bet tam nav saistības ar cilvēka personisko horoskopu. 1. janvāris ir saistīts ar kalendārā gada maiņām un stereotipu, ka ar jauno gadu sāksies jauna dzīve.

Mūsu atšķirīgie ritmi

«Ir daudz cilvēku, kas apņemas no jaunā gada vai dzimšanas dienas sākt citu dzīvi. Es un mani kolēģi vadāmies pēc sistēmas, ka cilvēkam gada horoskops nesākas 1. janvārī. Tas tomēr ir saistīts ar katra cilvēka bioritmiem, un nevar visiem kaut kas notikt vienā datumā,» žurnālam Praktiskā Astroloģija stāsta Horoskopu pasaules vadītāja un pasniedzēja, sertificēta astroloģe Māra Ošuroka. «Mācu cilvēkiem organisma attīrīšanu, un tā nav jāsāk ar jauno gadu, jo katram ir savs brīdis, kad uzsākt. Ir jāievēro daudzi un dažādi astroloģiskie aspekti. Astrologi meklē konkrētus datumus konkrētam cilvēkam, kad viņam sākt jaunu darbu, beigt attiecības, apprecēties. Ja jau jaunu dzīvi sāk 1. janvārī, kāpēc tad visi neprecas 1. janvārī?

Mēs piedzimstam dažādos gada laikos, dažādos diennakts laikos, tāpēc sistēmā, kurā strādāju, tiek ņemts vērā sešu mēnešu periods pirms un pēc dzimšanas dienas. Kad paiet piektais mēnesis pēc dzimšanas dienas, ritmi sāk kristies, septītajā – kāpj uz augšu. Tad ir veiksmīgāk kaut ko darīt un apņemties. Mans skolotājs Juris Kauliņš ir šīs programmas radītājs un ne reizi vien ir pārbaudījis to savā dzīvē.

Bet apņemšanās var neizdoties, ja cilvēks pašos pamatos nedara lietas, kas viņam dzīvē ir vēlamas.»

Gribēt un negribēt

Psihoterapeits Ansis Jurģis Stabingis Praktiskajā Astroloģijā stāsta, ka patiesībā jau cilvēks negrib mainīties. Viņš it kā grib, bet negrib neko darīt, un tas notiek vienlaikus, un tās divas lietas nav pretrunā. «Cilvēkiem tas ir raksturīgi, ka gribam vairākas lietas vienlaikus. Ir pilnīgi normāli, ka cilvēks grib, lai viņa dzīve mainās, jo viņš nav apmierināts ar to, bet tajā pašā laikā grib, lai viņam ir labi tagad un uzreiz. Tāpēc notiek atlikšana – idejai, ka vajag mainīties, ir grūti loģiski strīdēties pretī, un tad nolemjam, ka mainīties labāk nākotnē, ne tagad. Mēdzam teikt – pēc divām nedēļām būs īstais datums, un tad gan sākšu mainīties. Tā ir sevis mānīšana, izdabāšana sev, padošanās. Tātad vēlme nav spēcīga, pietiekami patiesa un dziļa, nav pietiekami visaptveroša. Jo, ja tā būtu, tad nevajadzētu datumu, cilvēks vienkārši to izdarītu.

Protams, dzimšanas diena, nedēļas sākums, mēneša pirmais datums – tur jau ir jauns sākums iestrādāts. Laikam ir divas dabas: viena lineāra, otra cikliska. Cikliskums pastāv tajā faktā, ka visu laiku kaut kas beidzas un sākas no jauna. Kad jaunais sākas – mēneša, gada, nedēļas pirmā diena –, var saprast, ka tad arī cilvēkam gribas sākt kaut ko jaunu,» saka psihoterapeits.

Kolektīvā enerģētika

Sertificēts astrologs un numerologs Kristaps Baņķis pastāstījis, ka numeroloģijā atskaites punkts ir kalendārā un gada maiņa 1. janvārī. Numeroloģijā katru gadu mainās pārrēķini, un visbūtiskāk enerģētika mainās gadam. Tikko datumos vai gadskaitlī parādās vieninieks, tas ir jaunā sākums. Saistībā ar 1. janvāri var runāt par kolektīvo enerģētiku, tāpēc tā darbojas. Astroloģijā 1. janvārī nekas nemainās.

Nākamais – Austrumu gads, tas ir mainīgs katru gadu līdz ar pirmo jauno Mēnesi Ūdensvīra zīmē. Austrumu gadi – tā vispirms ir saistība ar kosmosu, pēc tam seko Mēness kalendārs, kad katru mēnesi var sākt ko jaunu.

Astronomija un astroloģija ir vienotas uzskatā, ka ir vēl kāds gada sākums – pavasara saulgrieži jeb Saules atrašanās Auna zīmē. Tad arī dabā var redzēt ar neapbruņotu aci, ka viss mostas. Tāpēc nav jēgas kaut ko svarīgu uzsākt īsi pirms 20. vai 21. marta, ja uzreiz pēc tam visa daba ir kopā ar tevi. Un vissvarīgākais katram cilvēkam – viņa gada jeb Saules cikls, individuālā dzimšanas diena, no kuras sagaidīšanas ir atkarīga gada prognoze, uzskata astrologs.

Plašāk par individuālajiem gadu cikliem lasiet Praktiskās Astroloģijas decembra numurā. Turpat arī dažādas prognozes nākamajam gadam.

Svarīgākais