Gaisa stihija

Gaisa stihija – tā ir ideja, uztvere un racionālā prāta pasaule. Gaisa zīmes saistās ar informācijas apmaiņu un izplatīšanu. Gaiss ir arī radošās domas elements, un Gaisa zīmē dzimušie pasauli skata objektīvi un šķirti no emocijām un jūtām.

Šo cilvēku garīgās spējas ļauj viņiem apstrādāt milzīgu informācijas daudzumu, kuru viņi pēc tam var pārtulkot abstraktās koncepcijās. Gaisam piemīt gan taisnības izjūta, gan spēja vērtēt objektīvi.

Gaisa stihijas pārstāvjiem patīk rosinoša sabiedrība – šīs personības ir ārkārtīgi sabiedriskas un izmanto katru iespēju vingrināt prātu, apmainoties ar idejām. Tas viņus padara par lieliskiem sarunu biedriem. Viņi labprātāk izvēlas brīvas sadarbības iespējas. Gaisa zīmju pārstāvjiem patīk kultūra, turklāt viņi prot novērtēt kārtību un sistēmu – visam jābūt loģiski formulētam, citādi viņiem tas nešķitīs īsts. Viņiem viss ir jāsaprot ar prātu, lai Visumam viņu skatījumā būtu jēga. Gaisa stihijā dzimušie parasti ir saprātīgi un objektīvi un spēj uztvert un saprast citu cilvēku viedokli.

Gaisa zīmē dzimušos iedvesmo doma par daudzveidīgiem prāta stimuliem un diskusijām. Šos cilvēkus interesē un piesaista pasaule kopumā, viņi jūtas pārliecināti par savām sarunu biedra spējām, turklāt viņiem patīk mācīties. Gaiss ir prāta elements, un pastāv daudz dažādu veidu, kādos cilvēks to var izpaust. Astrologi trīs Gaisa stihijas zīmes raksturo kā trīskārši «humānas», jo tās ir viscivilizētākās un atrodas vistālāk no instinktīvās uzvedības: Dvīņi pārstāv intelektuālo prātu, Svari – māksliniecisko prātu, bet Ūdensvīrs – radošās īpašības.

Cilvēkiem, kuru dzimšanas kartē Gaisa zīmē ir maz planētu vai to nav vispār, bieži ir visai grūti formulēt savas domas. Turklāt viņiem var trūkt sociālo prasmju, kas ir tik ļoti raksturīgas Gaisa zīmēm; šiem cilvēkiem arī var būt grūti saprasties ar citiem un pieņemt jaunas idejas. Ja Gaisa zīmē planētu ir pārāk daudz, iespējams izteikts nemiers: šo cilvēku pārāk aktīvais prāts allaž meklē jaunu pieredzi, taču viņi reti paliek vienuviet pietiekami ilgi, lai izveidotu patiesi tuvas attiecības. Spēja tikt galā ar ikdienas izaicinājumiem var būt gana aizraujoša, ja vien cilvēks spēj sevi garīgi disciplinēt.

Gaiss, kas uzlabo dzīvi

«Cilvēks, kura horoskopā nav Gaisa stihijas, ir smagnējs,» stāsta astroloģe Līga Šīrona. «Viņam trūkst iekšējā un ārējā viegluma, atvērtības. Gaisa stihija ir atbildīga par prātu, par informācijas apriti, par komunikāciju – kā domājam, runājam, uztveram informāciju, kā analizējam, apstrādājam informāciju.» Un tad, kad tā apstrādāta, tā aiziet tālāk, «ierakstās» ūdenī. Kļūst par saknēm. Visi maņu orgāni saistīti ar Gaisa stihiju. Gaisa zīmes motivāciju gūst no intelektuālās koncepcijas, dabu uztver kā kaut ko, kas ir jāizprot un jāizmanto. Tieši tāpēc gaisa mentālo principu izmanto, lai uzlabotu dzīvi. Gaisa stihijas pārstāvji izjūt nepieciešamību regulāri kontaktēties ar cilvēkiem, kam ir līdzīga domāšana, viņi vēlas būt sabiedrībā, kurā viņi var izpaust savas idejas, vai tādā darbavietā, kas nodrošina intelektuālu brīvību un dod stimulu. Lai atjaunotu spēkus, Gaisa zīmēm vajadzīgs tīrs un svaigs gaiss, ko nav iespējams atrast pilsētās. «Gaisu elpojam arī gluži ķermeniski; gaiss organismā nodrošina vieglumu – skābekli, nervus, apriti, visu vielu transportāciju; ir arī mūsu cietais procesors, tas ir, smadzenes. Cilvēki, kuru horoskopā ir daudz Gaisa stihijas, ir nervozi, uzvilkti, viņiem ir ļoti svarīga komunikācija – domāšana un runāšana,» piebilst astroloģe.

Dzīvot, tātad analizēt

Līga Šīrona ir pārliecināta: «Gaisa stihija mūs ceļ uz augšu, padara vieglus. Gaisa stihija ir tā, kurā mēs sadarbojamies ar citiem. Tā patiesībā ir visatvērtākā un viskomunikablākā.» Dvīņu zīme ir atbildīga par informācijas apriti, vispār vieglo mācīšanos; to, ko uztveram, domājam, dažādiem viedokļiem. Svaru zīme ir attiecību zīme. Tā, kurā sadarbojamies ar citiem, veidojam attiecības, komunicējam, nostiprinām tās. Ūdensvīra zīme ir tā, kurā eksistē analizējot. Tā, kurā saņem informāciju no augšas, no kosmiskajām struktūrām, tā, kurā informāciju apstrādā, analizē, saliek pa plauktiņiem, saprot, ko ar to iesākt, pēc tam apkopo un mēģina atrast izmantojumu, savukārt Dvīņu zīmei viss ir interesanti, acis un prāts skrien visos virzienos, bet nav lielas stabilitātes un nopietnības. Ūdensvīra zīmei patīk sakārtot un saprast, kur ko likt un ko ar to iesākt.

«Ūdensvīra laikmets ir arī tas, kurā pasaule pašlaik pārvietojas. Jaunā laikmeta dievs ir internets,» saka Līga Šīrona. «Tur ir viss, un, ja tevis nav internetā, tad tevis nav vispār. Internets, bez šaubām, ir «ūdensvīrisks». Tur visi ir vienādi, visi vienlīdzīgi, visiem viss ir pieejams, viss ir atvērts, un tas ir absolūti Ūdensvīra, Gaisa stihijas stilā. Klasiskā astroloģija vēsta, ka horoskopa zīmes ir kā enerģētiskā josla, kas ir ap zemi riņķī kā dārziņš, kas «piestiprināts» pavasara punktam. Mēs no Ūdens stihijas, Zemes laikmeta, Zivs laikmeta pārejam gaisa laikmetā, kļūstam gudrāki, protam to, kas cilvēkiem pirms 100 gadiem pat neienāca prātā, ka viņi to varētu mācēt. Tagad bērni piedzimst, jau mākot lietot datoru. Labāk nekā mēs. Viņiem tas nāk tik apzināti intuitīvā līmenī, nekādu problēmu. Viņiem nav grūtību, jo viņi ir šī jaunā Ūdensvīra laikmeta bērni.»

Gaisa stihijas planētas – Merkurs, Urāns un Venera – ir atbildīgas par prātu, domām, mentalitāti un cilvēka apziņu. Asociējas ar garīgo sākumu, mainību – cilvēks var būt pēc savas izpausmes virspusējs, abstrakts, reflektors un arī neuzņēmīgs. Gaisa zīmes cilvēki ir vispatīkamākie saskarsmē, bet arī neuzņēmīgākie. Aktīvi un enerģiski, pārlieku runātīgi un sabiedriski. Gaisa zīme ir vīrišķa un pozitīva, attiecas uz mentālajām zīmēm. Dvīņi, Svari un Ūdensvīrs – lūk, Gaisa zīmes jeb cilvēki, kuru princips ir daudz domāt un tādējādi izzināt pasauli.

Gaisa stihijas zodiaka zīmes

Visas pārstāv vīrišķo enerģiju jaņ

Fiksētā zīme – Ūdensvīrs

Ūdensvīri ir augstākā tipa domātāji. Viņiem ir attīstīts prāts, piemīt novatorisms, viņi taisa revolūcijas, kas nozīmē – rada arī ko jaunu, un ne tikai ar varu.

Ūdensvīra zīmē dzimušie ir sabiedriski, neatkarīgi un patstāvīgi, bieži vien ekscentriski un ekstravaganti vai arī lieli vientuļnieki un savdabji. Raksturs Ūdensvīram ir mierīgs, piemīt lielas darba spējas. Viņi ir sava ceļa gājēji. Ūdensvīra zīmē dzimušie grib brīvību, lai nebūtu apspiešanas, viņi nevēlas nedz reliģisko, nedz politisko varu. Astroloģijā valda uzskats, ka Krievija ir Ūdensvīra zīmes ietekmē, un tieksme pēc brīvības tiek minēta kā veicinošs faktors bijušās padomijas sabrukumam. Spēcīgā iekšējā pārliecība virza Ūdensvīru domas un darbus, kurus viņi īsteno ar nepārspējamu izturību un neatlaidību. Šajā horoskopa zīmē dzimušie nekad nezaudē cerību, spēku un enerģiju, taču necieš vardarbību un apspiešanu, tāpēc viņus nevar piespiest darīt to, ko viņi paši nevēlas. Ūdensvīrs ir uzticams un patstāvīgs, laipns, dāsns un līdzjūtīgs, ātri nodibina attiecības un dažādus kontaktus. Ūdensvīrs eksperimentē, un tas attiecināms arī uz attiecībām. Viņi ātri iemīlas, un jūtas bango. Otrā dzīves puse Ūdensvīriem parasti ir mierīgāka, un tādas ir arī attiecības.

Kardinālā zīme – Svari

Svaru zīmē dzimušie apzināti veido attiecības ar pārējiem, viņi tiecas pēc harmonijas un sadarbošanās.

Tā ir sociāla zīme, kurā attiecības veidojam un uzņemamies par tām atbildību. Svaru zīmē dzimušie kā primārās izskata ne tikai ģimenes, bet arī biznesa attiecības. Partneri, klienti, ar kuriem Svari veido attiecības, ir arī tie, ar kuriem tiesājas, ar kuriem cīnās... Arī jurisprudence lielā mērā saistās ar Svaru zīmi. Šīs horoskopa zīmes pārstāvji ir gatavi no kaut kā atteikties, pieļaut kompromisus, lai izveidotu attiecības, lai tās noturētu. Bet Svari ir divējādi – tie, kas domā par ģimeni, un viņiem ar to pietiek, un ir tādi, kas plašāk domā par tautu, un viņiem ar to pietiek.

Svari ir vienīgā zodiaka zīme, kuras simbols nav dzīva radība. Varētu teikt, ka svari ir priekšmets un priekšmetam nav dvēseles. Iespējams, Svaru horoskopa zīmes pārstāvjiem reizēm var šķist, ka viņiem nav šo dziļo sajūtu. Viņiem ir tikai prāts, aprēķins, bet galvenais ir un paliek harmonija.

Mutablā zīme – Dvīņi

Dvīņu zīmē attieksme pret informāciju, pret komunikatīvām tēmām, pret pašu dzīvi ir visvienkāršākā, tā ir visvieglākā no Gaisa stihijām, jo tā ir mutabla – pati par sevi plūst visos virzienos.

Gaisam nav centra, tam nav struktūras, un tieši tas mēdz kaitināt vai izvest citus no pacietības. Parasti mēdz teikt: «Dvīņi nemelo, viņi tikai maina viedokli.» Viņi šajā brīdī domā konkrēti tā, bet tas neuzliek nekādus pienākumus tieši tāpat domāt rīt un parīt. Tas, ka Dvīņi pasaka, ka ir tā, nebūt nenozīmē, ka tā tiešām ir. Dvīņu zīmē dzimušo nelaime ir tā, ka viņi domā plaši, bet negrib iet dziļumā. Viņiem vajag ātri iegūt informāciju televīzijā, īsos rakstos. Dvīņu zīmē studē pasauli – mācās redzēt, runāt, komunicēt, nosaukt priekšmetus vārdos, veidot attiecības ar māsām, brāļiem, kaimiņiem, ar tiem cilvēkiem, kas mums ir vistuvāk bērnībā. Skola, pamatskola ir Dvīņu zīmes aizgādībā, arī skolu skolotāji, bērnudārzu audzinātāji. Arī pieaugušie Dvīņi reizumis var uzvesties kā bērni, un viņiem to piedod, jo viņi rada viegluma izjūtu. Dvīņi zina, ka viss mainās, viņi nekam nepieķeras. Galvenais princips – zināt kaut ko par visu. Dvīņus visvairāk tracina rutīna.

Izmantota informācija no Annijas Lionetes «Astroloģijas rokasgrāmatas» un sertificēta astrologa Vernera Straupes stāstījums.

Svarīgākais