Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ārējie Nr.3

HOROSKOPS. Tavs biznesa un peļņas potenciāls

© Pixabay

Viens ir labs darbinieks un pēc priekšnieka krēsla nealkst, cits vispār nespēj iedomāties, ka varētu strādāt kāda pakļautībā, vēl kāds jau kopš skolas sola ir sapņojis par savu biznesu. Mūsu astroloģiskajās kartēs redzams, kāds darba un biznesa modelis ir vispiemērotākais un kā iespējams nopelnīt.

Līderi un piesardzīgie

Lai gūtu ieskatu cilvēka profesionālās darbības potenciālā, jāaplūko viņa individuālā astrokarte.

Ja aktīva astrokartes 6. māja (sektors, kurā skatām kādu konkrētu dzīves tēmu), tad cilvēks vislabāk sevi var realizēt, strādājot algotu darbu darbinieka statusā. Labas planetārās kombinācijas šajā sektorā norāda, ka algotā darbā iespējams gan nopelnīt, gan gūt gandarījumu, arī - nostiprināt autoritāti un stabili darboties. Savukārt, ja šajā kartes sektorā nav novietojušās planētas vai tās ir «sliktas», tad cilvēks darbinieka statusā negūs gandarījumu, arī ar peļņu - kā kuru reizi. Tad vienā brīdī rodas domas: «Ko es te vispār daru? Kāpēc atdodu savus spēkus, zināšanas, talantu, lai ar to pelna citi?» Tas nozīmē, ka pienācis brīdis profesionālajā jomā kaut ko mainīt. Varbūt - lūkoties karjeras virzienā!

Ir horoskopi, kur skaidri redzams - cilvēkam jātiecas būt augsta ranga vadītājam vai savas, nopietnas firmas īpašniekam. Viņš vienkārši slims kļūs (pārnestā un arī tiešā nozīmē), ja nāksies ilgstoši būt ierindas darbinieka statusā. Turklāt nedod dievs, ja viņš nonāks tāda priekšnieka pakļautībā, kurš nav kompetents, kurš zināšanu, iemaņu un autoritātes ziņā ir vājāks, turklāt vēl piekasīgs un diktatorisks. Atkarībā no personības iezīmēm un rakstura te var veidoties vairākas situācijas. Ja cilvēks pacietīgāks un samiernieciskāks, viņš cietīs, mēģinās pakļauties, pielāgoties, taču patiesībā dzīvos stresā, kas tieši var ietekmēt nervu sistēmu un veselību. Ja daba ugunīgāka un savaldība mazāka, radīsies konflikti, kam var būt dažādi risinājumi, piemēram, atlaišana vai aiziešana no darba.

Uz līderismu individuālajā astrokartē norāda vairākas kombinācijas, bet, runājot par karjeru, primāri jāskatās, 10. māja. Labs Jupiters, labs Plūtons, labs Saturns, Vērša, Mežāža, Skorpiona, arī Auna vai Lauvas zodiaka zīmju ietekme šajā sektorā liecina par to, ka cilvēks spēj mērķtiecīgi virzīties pa karjeras kāpnēm.

Vientuļais ērglis un zvirbulīši pulciņā

Ir tāds teiciens, ka zvirbuļi rosās kompānijā, bet ērglis lido viens. Varbūt dzīvē gadījies pamanīt, ka ir cilvēki, kas lietišķajā vidē allaž saka: «Mēs nolēmām, mēs aprēķinājām, tas ir mūsu lēmums...» It kā bīstas, it kā vēlas sadalīt atbildību un nodrošināties, ja kaut kas noiet greizi. Bet ir cilvēki, kas lēmumus pieņem paši un nevairās no atbildības, un tieši viņi bieži kļūst par sekmīgiem uzņēmumu vadītājiem vai izveido savu biznesu.

Par partnerību un sadarbību astroloģijā «atbild» astrokartes 7. māja. Ja aplūkojam to karjeras un biznesa kontekstā, tad planētu neesamība šajā sektorā norāda, ka cilvēkam labāk darboties vienam. Un nevajag dibināt firmu kopā ar labāko draugu vai draudzeni. Tāpat arī savā darbības sfērā noteicējiem jābūt cilvēkiem, kuru astrokartēs ar profesionālām tēmām saistās spēcīgs Jupiters vai Plūtons, kuriem dominē Zemes stihijas zodiaka zīmes, kam ir līdera dotības.

Ja 7. mājā ir planētas labvēlīgās kombinācijās, tad cilvēks spēj strādāt komandā, sadarboties. Taču mana astrologa pieredze rāda, ka biznesā cilvēku ar uzsvērtu 7. māju ir maz. Vēlme pēc nepārtrauktas sadarbības bremzē izrāvienu. Bet, protams, katram savs. Ne visi var būt augsta līmeņa vadītāji vai uzņēmēji, citos gadījumos piemērotāks risinājums ir vadīt nelielu kompāniju vai nodaļu, veidot nelielu uzņēmumu vai ģimenes biznesu.

Ir cilvēki, kam jāmeklē komanda, atbalstītāji vai sponsori, ir tādi, kam viss labāk padosies vienatnē, ar saviem spēkiem un resursiem. Ir cilvēki, kam vēlams ģimenes bizness, sadarbība vai bizness ārzemēs un tā tālāk, un tā joprojām - variāciju ir daudz un dažādas, kā pati dzīve. Un pēc kādas vienas kombinācijas astrokartē secinājumus izdarīt nevar.

Naudas jauda

Kopējā horoskopa analīzē iespējams arī noteikt, caur ko cilvēkam ir iespējas nopelnīt un caur ko iespējami nelietderīgi tēriņi vai naudas aizplūšana. Nav jau gluži tā, ka visas Zivis nepārtraukti tērēsies un cīnīsies ar parādiem, bet visi Vērši būs taupīgi, apdomīgi un vienmēr ar savu krājumiņu zeķē. Ja naudas stāvoklis individuālajā horoskopā ir apgrūtināts, tad problēmas var rasties gan «taupīgajām» zodiaka zīmēm, gan dāsnajām vai otrādi - taupītājam naudiņa kā caurā sietā, bet dāsnajam tik nāk un nāk klāt.

Analizējot pamathoroskopu, kļūst skaidrs, vai labāka naudas plūsma ir no algota darba, karjeras kāpiena vai privātbiznesa, varbūt tā nāk caur laulībām, mantojumiem vai vinnestiem. (Tie pēdējie gan ir slidena tēma - domāju, ka neatradīsiet nevienu astrologu, kurš klientam teiktu: jums parādās veiksmes kombinācijas, ejiet uz kazino un lieciet visu naudu uz visu banku!)

Nereti cilvēki pie astrologiem vēršas ar jautājumu - kāpēc man neveicas ar finansēm? Nauda nāk grūti, ar pūlēm, pēc tam burtiski izkūst rokās. Ko darīt? Tad ir nopietni jāizvērtē līdzšinējā darbošanās - vai cilvēks strādā sev piemērotā nozarē, vai piemērotā uzņēmumā. Varbūt labākas peļņas kombinācijas saistās ar privātu darbošanos, varbūt jāveido sava firma.

Turklāt jāteic, ka kaut ko mainīt nekad nav par vēlu, manā praksē ir gadījumi, kad cilvēki nomaina nozari vai izveido privātu biznesu gan 30, gan 40, gan 50, gan 60 gadu vecumā. Ir bijuši arī gadījumi, kad cilvēks, aizejot pensijā, uzsāk kādu savu lietu un labi papildina ienākumus.

*

KURŠ PELNA, KURŠ TĒRĒ

*Astroloģijas pamatos daudz kas tiek skaidrots ar astroloģisko stihiju (Uguns, Zeme, Gaiss, Ūdens) ietekmi. Pēc šā dalījuma lielākie praktiķi ir Zemes stihijas zodiaka zīmju pārstāvji - Vērši, Jaunavas, Mežāži. Viņiem svarīga materiālā stabilitāte, un viņi darīs visu, lai nopelnītu. Mēdz teikt, ka katram Vērsītim vajag savu naudas podiņu. Un interesanti, ka pēc tā dēvētās Saules zīmes ne viens vien baņķieris ir Vērsis.

*Pie praktiķiem zināmā mērā var pieskaitīt arī Ūdens stihijas pārstāvjus Vēžus, kas tērēs naudu pārsvarā mājoklim un ģimenei, kā arī Skorpionus, kuru izdevumi būs pārdomāti un racionāli. Ko savukārt nevarētu teikt par Zivīm. Viņas ar naudu rīkojas ne visai racionāli - labprāt iegādājas ko skaistu, bet ne īpaši vajadzīgu, vai tērējas dāvaniņām saviem mīļajiem. *Attiecībā uz tēriņiem diezgan impulsīvi var būt Uguns stihijas cilvēki - Auni, Lauvas, Strēlnieki. Pirmie un pēdējie var iegādāties kaut ko mirkļa iespaidā, bet Lauvas - lai spīdētu, parādītu savu vērienu, dāsnumu un plašo sirdi.

*Tēriņos ne visai apdomīgi ir arī Gaisa stihijas cilvēki - Dvīņi, Svari, Ūdensvīri. Kaut kas iepatīkas - nopērku.

*Interesanti, ka «Facebook» izveidotājs Marks Zakerbergs ir dzimis Vērša zīmē, tāpat kā IKEA izveidotājs, miljardieris Ingvars Kampards, miljardieris un filantrops Bils Geitss ir Skorpions, tāpat kā Krievijas uzņēmējs Romāns Abramovičs, bet angļu biznesa magnāts Ričards Brensons ir Vēzis.

Protams, viss nav tik vienkārši, jo jāskata cilvēka individuālā astroloģiskā karte kopumā. Attiecībā uz naudu iespējamas daudzas un dažādas kombinācijas. Taču, lai būtu ko tērēt, ir jānopelna.