Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Veselība

Endoprotezēšana Ziemeļkurzemē

© depositphotos.com

Viens no lielākajiem sasniegumiem ortopēdijā pēdējo divdesmit gadu laikā Latvijā ir gūžas un ceļa locītavu endoprotezēšana, proti, slimas locītavas aizvietošana ar mākslīgu jeb endoprotēzi. Šīs operācijas ar labiem rezultātiem veic arī Ventspils slimnīcas traumatologi – ortopēdi.

Gūžas endoprotezēšanas operācijas Ventspils slimnīcā veic turpat 20 gadus, bet ceļa locītavu - vairāk nekā 10 gadus. Endoprotezēšanas operācijas veic kvalificētu speciālistu komanda, gūstot labus rezultātus. Gūžas un ceļa locītavas endoprotezēšanas operācijas pārsvarā nepieciešamas vidēja un vecāka gadu gājuma pacientiem. Varam būt gandarīti, ka ventspilniekiem, kā arī citiem Latvijas iedzīvotājiem šīs operācijas ir iespējams veikt uz vietas - Ventspilī.

Pašlaik bez būtiskas rindas SIA Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca Ventspilī var pieteikties uz plānveida gūžas un ceļa locītavas endoprotezēšanas operāciju par valsts finansētajiem līdzekļiem.

***

Traumatologs Igors Kolosovs / Publicitātes foto

Lai pieteiktos endoprotezēšanai:

• Jāzvana uz slimnīcas reģistratūru pa tālruni 636 24665 un jāinformē personāla darbinieks par endoprotezēšanas nepieciešamību;

• Pacients tiks pierakstīts uz konsultāciju (bez garas gaidīšanas rindas), kurā traumatologs izvērtēs, vai pacientam ir nepieciešama operācija. Maksa par vienu konsultāciju - 28 eiro.

Aicinām ņemt līdzi visus ar veselības stāvokli saistītos izrakstus un slēdzienus, kas veikti pēdējā gada laikā slimnīcā vai ambulatorajā ārstniecības iestādē. Ja pēc konsultācijas pacientam tiek sniegts atzinums par protezēšanas nepieciešamību, tuvākajā laikā tiks nozīmēta diena, kurā pacientu stacionēs pirmsoperācijas izmeklēšanai un sagatavošanai. Lai nevajadzētu gaidīt rindā dažādās ārstniecības iestādēs, pacientu ērtībai visas nepieciešamās pirmsoperācijas analīzes ir iespējams veikt Ventspils slimnīcā par valsts budžeta līdzekļiem, kā arī saņemt ārsta konsultāciju. Tādējādi tiek taupīts gan pacienta laiks, gan arī finansiālie līdzekļi.

Pārbaudes ilgums ir atkarīgs no pacienta veselības stāvokļa. Ja tas atbilst operācijas izvirzītajiem kritērijiem, tad ierasti izmeklēšana ilgst ne ilgāk kā divas dienas. Gadījumos, kad pacientam tiek konstatētas veselības problēmas, tās tiek uzreiz arī ārstētas. Pēc sekmīgas pirmsoperācijas sagatavošanas endoprotezēšanu ir iespējams veikt jau tuvāko nedēļu laikā.

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā traumatologa - ortopēda ambulatorās konsultācijas ir pieejamas piektdienās plkst. 9.00 pie dr. Krupnova vai dr. Zirņa, trešdienās plkst. 14.00 pie dr. Kolosova. Vairāk informācijas saņemsiet, zvanot uz slimnīcas reģistratūru pa tālruni 636 24665 vai klātienē.

*Promo raksts tapis sadarbībā ar Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu