Samoilovs/Šmēdiņš iekļūst Eiropas čempionāta pusfinālā

Šodien Klāgenfurtē (Austrija) Eiropas čempionātā pludmales volejbolā pusfinālu sasniedza Latvijas vadošais pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kas ceturtdaļfinālā divos setos apspēlēja norvēģus Horemu un Eitūnu.

Lai gan pirmo punktu guva norvēģi, mūsējie uz to atbildēja ar trim punktiem pēc kārtas, panākot 3:1. Vēl pāris teicamas epizodes ļāva Samoilovam un Šmēdiņam panākt jau 7:2, bet vēlāk iespēlējās arī Horems un Eitūns, samazinot rezultātu līdz minimumam – 11:10. Vēlāk norvēģiem izdevās arī līdzsvarot rezultātu (14:14), bet mūsējo teicamā spēles uzbrukumā un aizsardzībā ļāva gūt četrus punktus pēc kārtas, panākot 18:14, bet sets tika noslēgts ar 21:15.

Otro setu ar rezultatīvu uzbrukumu iesāka Samoilovs un arī turpinājums bija itin sekmīgs – 4:2, 8:5. Epizodiski Horemam un Eitūnam izdevās pietuvoties viena punkta attālumā, tomēr vadību Latvijas duets neatdeva. Seta vidū Samoilovs/Šmēdiņš bija priekšā tikai ar 12:11, bet tam sekoja četri punkti pēc kārtas un jau 16:11! Ar to arī norvēģu pretestība bija salauzta – seta beigas tika aizvadītas pārliecinoši un izcīnīta uzvara ar 21:13. Tādējādi visā spēlē 2-0 un vieta pusfinālā.

Pusfinālā, kas norisināsies rīt, Latvijas dueta pretinieki būs ar piekto numuru izliktie poļi Fijaleks un Prudels. Līdz šim turnīrā poļi vēl nav zaudējuši.

Samoilovs un Šmēdiņš Eiropas čempionātu atklāja ar uzvaru Latvijas derbijā - 54 minūšu cīņā ar 22:20, 18:21 un 15:8 tika pieveikti Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš. Pēc tam Samoilovs un Šmēdiņš divos setos apspēlēja austriešus Tomasu Kunertu un Lorencu Petučnigu (21:18, 21:10), bet trešajā mačā nācās atzīt norvēģu Ivera Andreasa Horema un Geira Eituna pārākumu (19:15, 15:21). Par spīti zaudējumam, Samoilovs un Šmēdiņš grupā ieņēma pirmo vietu, bet Sorokins un Šmēdiņš zaudēja arī pārējos mačos un palika pēdējie. Ceturtdaļfinālā Samoilovs/Šmēdiņš ar 28:26 un 21:14 apspēlēja nīderlandiešus Jonu Stīkemu un Kristiānu Vārenhorstu.

Izmantotie resursi:

Svarīgākais