Pēda nepiedalīsies Eiropas čempionātā

Pludmales volejbolists Jānis Pēda muguras savainojuma dēļ nevarēs piedalīties Eiropas 2013. gada čempionātā. Pēc tam, kad ar meningītu saslima Mārtiņš Pļaviņš, tika apsvērta iespēja, ka Pēda uz Austriju, kur šogad risināsies Eiropas čempionāts, varētu doties ar kādu citu partneri, taču tagad kļuvis zināms, ka Jānim bez treniņiem jāiztiek vismaz trīs nedēļas.

Jau ziņojām, ka Jānis Pēda pagājušajā ceturtdienā mača laikā guva muguras savainojumu un pāris nespēja pabeigt cīņu pret amerikāņiem Šveicē notiekošajā FIVB „Grand Slam” turnīrā. Dienu vēlāk duets maču pret Spānijas pāri Ereru un Gaviru latvieši neaizvadīja vispār.

Pēc tam, kad ar meningītu saslima Mārtiņš Pļaviņš, tika apsvērta iespēja, ka Pēda uz Austriju, kur šogad, jūlija beigās un augusta sākumā risināsies Eiropas čempionāts varētu doties ar kādu jauno pludmales volejbolistu, taču ārsti bijuši strikti – Pēdam bez treniņiem var nākties iztikt līdz pat trim nedēļām, kas nozīmē, ka arī EČ ies secen.

Tādejādi jau tagad var droši apstiprināt, ka Latviju Klāgenfurtē notiekošajā Eiropas čempionātā pārstāvēs divas vīru komandas – Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš un Toms Šmēdiņš Ruslans Sorokins. Noteikumi paredz, ka pēdējā brīdī nomainīt pārinieku var kāds no sacensībām pielaistajiem dalībniekiem (pamatturnīrā), taču pieteikt pilnīgi jaunu komandu nav iespējams.

Svarīgākais