Šmēdiņš/Samoilovs noslīd uz 3. vietu pasaules rangā

Pēc vairākiem ļoti sekmīgiem startiem Pasaules kausa tūrē Latvijas labākais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pasaules čempionātā ierindojās tikai 9. vietā, tāpēc pasaules rangā viņi no otrās pozīcijas tagad atkāpušies uz trešo vietu.

Pēdējos trijos "Grand Slam" posmos mūsu vadošais duets vienmēr ticis finālā. Šajā laika posmā tik labi rezultāti nav bijuši nevienam citam duetam.

Pasaules čempionātā tomēr nepiepildījās cerības, ka Šmēdiņš/Samoilovs varētu izcīnīt medaļu. Grupas spēlēs visas trīs uzvaras tika gūtas trijos setos, tas jau bija rādītājs, ka spēle tā īsti neiet no rokas. Izslēgšanas spēļu pirmajā mačā divos setos izdevās apspēlēt ar 11. numuru izliktos vāciešus, tomēr astotdaļfinālā tika atzīts ar 40. numuru izlikto kanādiešu pārākums.

Tikmēr pasaules čempionātā uzvarēja nīderlandieši Aleksandrs Brauvers un Roberts Meuvsens. Šāds panākums viņiem pasaules rangā ļāvis pacelties no piektās pozīcijas uz otro vietu, apsteidzot arī Šmēdiņu un Samoilovu.

Pasaules čempionātā piedalījās vēl divi mūsu pāri. Ruslans Sorokins un Toms Šmediņš netika ārā no grupas, bet Jānis Pēda un Mārtiņš Pļaviņš izslēgšanas spēlu pirmajā mačā piekāpās austrāliešiem. Pasaules rangā Pēda/Pļaviņš saglabājuši 25. vietu, bet Sorokins/T.Šmēdiņš no 20. pozīcijas atkrituši uz 28. vietu.

FIVB pasaules rangs 8. jūlijā:

rangs pāris (valsts) punkti

1. Pedru/Brunu (Brazīlija) 3620

2. Brauvers/Meuvsens (Nīderlande) 3360

3. J.Šmēdiņš/Samoilovs (Latvija) 3340

4. Rikardu/Alvaru Filju (Brazīlija) 3250

5. Gibss/Patersons (ASV) 3050

6. Erdmans/Matisiks (Vācija) 2824

7. Fijaleks/Prudels (Polija) 2796

...25. Pēda/Pļaviņš (Latvija) 1778

...28. Sorokins/T.Šmēdiņš (Latvija) 1710

Olimpiskajos sporta veidos pasaules ranga līderi Latvijā ir liels retums. Skeletonā mums vadošās pozīcijas ieņem Martins Dukurs un Tomass Dukurs (attiecīgi pirmā un trešā vieta), bobslejā labāko trijniekā sezonu noslēdza Oskara Melbārža ekipāžas, BMX riteņbraukšanā kā viens no labākajiem uzstājas Māris Štrombergs, pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šobrīd pasaules rangā ir trešie, savukārt olimpiskajā cīņas sportā trešajā vietā pozicionējas Anastasija Grigorjeva.

Svarīgākais