Samoilovs un Šmēdiņš otro reizi pēc kārtas Grand Slam finālā

FIVB "Grand Slam" posmā Nīdrelandes pilsētā Hāgā sestdien Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pusfināla spēlē ar rezultātu 2:0 apspēlēja Austrijas pāris Aleksandru Hūberu un Robinu Seidlu, otro "Grand Slam" pēc kārtas tiekot finālā.

Hāgā notiekošā "Grand Slam" grupu turnīrā Samoilovs un Šmēdiņš uzveica poļus Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu (7.), brazīliešus Vitoru Felipi un Evandro Gonsalvesu (23.), kā arī Filipu Gabatūleru un Jonasu Veingartu (26.) no Šveices. Pirmā vita grupā ļāva automātiski kvalificēties labāko 16 duetu pulkam.

Astotdaļfinālā Latvijas duetam pirmo reizi nācās aizvadīt trīs setus - ar 13. numuru izliktos vāciešus Sebastianu Dolingeru un Stefanu Vindšeifu izdevās pieveikt ar 2:1 (21:19, 19:21, 15:12).

Ceturtdaļfinālā Samoilovam un Šmēdiņam pretī stājās Austrijas pāris Klemenss Doplers un Aleksandrs Horsts, kuri bija izsēti ar 18. numuru. Pirmajā setā mūsu duets uzvarēja ar 21:19, bet otrajā panākums izdevās pārliecinošāks (21:17), un otro "Grand Slam" pēc kārtas Samoilovs un Šmēdiņš spēlēs vismaz pusfinālā.

Tajā pretinieki bija lielākā pārsteiguma autori Aleksandrs Hūbers un Robins Seidls no Austrijas, kuri "Grand Slam" sāka ar kvalifikācijas turnīru. bet ceturtdaļfinālā pieveica poļus Kadziolu/Šalankievicu (11.). Pusfinālu Latvijas duets aizvadīja absolūti pārliecinoši - 21:12, 21:14 un otro "Grand Slam" pēc kārtas vieta finālā!

Tajā būs jāmēro spēki pret Frilajeka/Prudela (7., Polija) un Pedro/Bruno (4., Brazīlija) dueļa uzvarētāju.

Abi pārējie Latvijas dueti dalību turnīrā jau noslēguši - Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš Hāgā ierindojās 17. vietā, bet Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda, grupu turnīru noslēdzot bez uzvarām, ieņēma 25. vietu.

Svarīgākais