Samoilovs/J.Šmēdiņš iekļūst ceturtdaļfinālā

Šodien FIVB "Grand Slam" posmā Hāgā (Nīderlande) ceturtdaļfinālu sasniedza Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri trijos setos pārspēja Vācijas duetu Dolingeru un Vindšeifu.

Iepriekšējā "Grand Slam" turnīra uzvarētāji Samoilovs un J.Šmēdiņš Hāgā izsēti ar desmito numuru un iekļauti G grupā kopā ar poļiem Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu (7.), brazīliešiem Vitoru Felipi un Evandro Gonsalvesu (23.), kā arī Filipu Gabatūleru un Jonasu Veingartu (26.) no Šveices. Visus trīs pretiniekus grupā mūsējie uzvarēja divos setos, tādejādi triumfējot grupā un automātiski iekļūstot TOP16.

Astoņdaļfinālā Latvijas dueta pretinieki bija ar 13,numuru izliktie vācieši Sebastians Dolingers un Stefans Vindšeifs. Šis mačs izvērtās par mūsējo līdz šim sarežģītāko pārbaudījumu – spraigā cīņā uzvarējuši pirmo setu ar 21:19, mūsējie ar identisku rezultātu piekāpās otrajā, bet izšķirošajā setā Samoilovs/Šmēdiņš atkal bija pārāki (15:12) un spēlē uzvarēja ar 2-1.

Tādējādi mūsējie iekļuva ceturtdaļfinālā, kur rīt viņu pretinieki būs Austrijas pāris Klemenss Doplers un Aleksandrs Horsts, kuri izsēti ar 18.numuru. Mūsējie nodrošinājuši vismaz piekto vietu, taču visas iespējas ir turpināt uzvaru sēriju un sasniegt arī pusfinālu.

Jāatgādina, ka Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš Hāgā ierindojās 17. vietā, bet Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda, grupu turnīru noslēdzot bez uzvarām, ieņēma 25. vietu.