Šmēdiņam un Sorokinam uzvara šova turnīrā Lillē

© Sportacentrs.com

Toms Šmēdiņš un Ruslans Sorokins izcīnījuši uzvaru Francijas pilsētā Lillē, jau ceturto gadu pēc kārtas, notiekošajā šova turnīrā. Spraigā turnīra finālā Latvijas pludmales volejbolisti pieveica Beļģijas duetu Vards Kouks / Tomu Van Valle.

Sacensībās kopumā piedalījās četri uzaicinātie dueti, kuru vidū bez Beļģijas un Latvijas pāriem bija arī brazīlieši Bernardo Vermelingers Romano un Roberto Pitta, kā arī itāļi Mateo Ingrosso un Frančesko Deluka.

Komandas sākotnēji izspēlēja viena apļa turnīru, bet pēcāk izspēlēja cīņas par vietām – finālu un cīņu par trešo vietu. Šmēdiņš / Sorokins vispirms apspēlēja Brazīlijas pāri (2:0), pēcāk pieveica itāļus (2:1), bet piekāpās beļģiem (0:2). Tā nu sanāca, ka svētdien Latvijas un Beļģijas pārstāvji tikās arī finālā, kurā mūsu vīri prata revanšēties – 2:1. Cīņā par trešo vietu itāļi pieveica Brazīlijas pludmales volejbolistus – 2:1.

Šāds turnīrs Francijas pilsētā Lillē risinās jau ceturto gadu.

Šobrīd Šmēdiņš un Sorokins jau ieradušies Hāgā, kur šonedēļ risināsies šīs sezonas trešais FIVB „Grand Slam” turnīrs. Latvijas duets gan pagaidām nav drošs par dalību tajā, jo šobrīd atrodas tā sauktajā rezerves sarakstā. Spēlēs vai nē, mūsu pludmales volejbolisti šajā turnīrā, kļūs zināms jau šovakar. Ar pamatturnīru sacensības Nīderlandes pilsētā sāks divi citi mūsu dueti – Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Pēda.

Svarīgākais