Pļaviņš un Šmēdiņš turpina uzvarēt un iekļūst 1/4 finālā

© Romans Kokšarovs

Londonas Olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra 1/4 finālā iekļuvuši Latvijas pārstāvji Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš. Astotdaļfinālā ar 2:0 (21:18, 21:16) tika pieveikts Norvēģijas pāris Martins Spinangrs un Tarjei Skarlunds. Tik tālu Olimpiskajās spēlēs vēl nebija ticis neviens Latvijas pludmales volejbola pāris.

Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš savā astotdaļfinālā tikās ar Norvēģijas pāri Martinu Spinangru un Tarjei Skarlundu. Grupu turnīrā mūsu volejbolisti uzvarēja visos trijos mačos, ieņemot pirmo vietu, savukārt Norvēģijas pāris savā grupā guva divas uzvaras (zaudējums brazīliešiem) un palika otrajā vietā.

Mačs sākās ar veiksmīgu Šmēdiņa uzbrukumu, bet norvēģi atbildēja ar trim punktiem pēc kārtas (1:3). Drīz vien Latvijas pāris atkal līdzsvaroja rezultātu, un Šmēdiņš ar bloku arī atkal atguva pārsvaru. Izdevās panākt arī divu punktu pārsvaru (7:5), taču norvēģi drīz vien pēc veiksmīga Skarlunda uzbrukuma atkal panāca neizšķirtu – 8:8. Tehniskajā pārtraukumā komandas devās jau pie +1 Norvēģijai.

Mūsējie kādu laiku neļāva pretiniekam atrauties tālāk, taču tad Skarlunds ar precīzu uzbrukumu spēja panākt 15:13 norvēģu labā. Drīz vien rezultāts atkal bija neizšķirts, bet pēc Pļaviņa veiksmīga uzbrukuma Latvija atkal bija vadībā (17:16). Pārsvaru izdevās palielināt, un vēl vairākas veiksmīgas Pļaviņa darbības ļāva panākt arī 20:17. Otrā setbumba tika izmantota – 21:18 setā, 1:0 mačā.

Otrais sets sākās līdzīgi pirmajam – norvēģi ieguva 3:1 pārsvaru, taču mūsējie prata izlīdzināt rezultātu. Pēc rezultatīva Šmēdiņa māņu sitiena latvieši arī izvirzījās vadībā (5:4). Mūsējie turpināja spēlēt labi un palielināja pārsvaru, kas pēc lieliskas epizodes Pļaviņa izpildījumā (veiksmīga darbība aizsardzībā, kurai sekoja labs uzbrukuma sitiens) sasniedza jau četrus punktus – 9:5. Pēc pāris Spinangra kļūdām pārsvars bija pieaudzis līdz +7 – 13:6.

Drīz vien starpība sasniedza jau astoņus punktus (15:7). Tiesa, pēc tam sekoja kritums – Norvēģijas pāris pievilka līdz piecu punktu starpībai, 17:12. Tiesa, veiksmīgs uzbrukums un vēl viena pretinieka kļūda ļāva atjaunot +7 (19:12). Pēc strīdīga tiesneša lēmuma norvēģi vēl tika līdz -4 (20:16), taču nākamo mačbumbu mūsējie izmantoja. Uzvara, kas dod vietu 1/4 finālā! Savu pretinieku tajā Pļaviņš un Šmēdiņš uzzinās šovakar, kad savā starpā tiksies Krievijas pāris Semjonovs un Prokopjevs un amerikāņi Gibss un Rozentāls.

Svarīgākais