Pļaviņš un Šmēdiņš pirmajā mačā uzvar poļus

Vācijas galvaspilsētā Berlīnē notiekošajā ''Grand Slam'' turnīrā pludmales volejbolā pirmo spēli aizvadījis Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Šmēdiņš. Pirmajā mačā trijos setos (13:21, 21:17, 15:13) uzveikti poļi Mihals Kadziola un Jakubs Šalankevičs.

Turnīra izloze paredzēja, ka Berlīnes ''Grand Slam'' pamatturnīrā Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri izsēti ar 12. numuru, spēles aizvadīs N apakšgrupā, pretiniekos saņemot duetus no Vācijas, Polijas un ASV. Pirmajā mačā mūsējiem pretī stājās poļi Mihals Kadziola un Jakubs Šalankevičs, kuri turnīrā izlikti ar 21. numuru.

Pirmais sets Pļaviņam / Šmēdiņam izvērtās ļoti neveiksmīgs, atzīts pretinieku pārākums ar 13:21. Otrajā setā jau pavisam savādāks spēles ritējums, mūsējie ātri vien ieguva pāris punktu pārsvaru, ko līdz seta izskaņai arī veiksmīgi izdevās nosargāt, izcīnot uzvaru ar 21:17. Izšķirošais sets tika aizvadīts saspringtā cīņā. Spēle ritēja punkts punktā, taču, tuvojoties seta izskaņai, Latvijas duets panāca 13:11 savā labā. Iegūtais pārsvars zaudēts netika, setā izcīnīts panākums ar rezultātu 15:13, līdz ar to mačā gūta virsroka ar 2-1.

Pamatturnīra otro spēli Pļaviņš un Šmēdiņš aizvadīs pulksten 19:00, otrajā kortā spēkojoties ar amerikāņiem Bredu Kīnenu un Džonu Meijeru, kuri izsēti ar 28. numuru. Jāpiemin, ka spēli būs iespējams vērot video tiešraidē.

Par "Grand Slam"

Atšķirībā no citiem FIVB pasaules kausa posmiem, "Grand Slam" turnīros ir atšķirīga izspēles sistēma. Sākotnēji 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti 8 grupās, pa četriem pāriem katrā. Grupā katrs ar katru izspēlē pa mačam un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz 3. vieta. Grupas uzvarētājs jau uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, 2. un 3. vietas īpašnieki aizvada cīņas ar citu grupu šo vietu ieņēmējiem, bet 4. vieta dalību noslēdz ar dalītu 25.-32. vietu. Jāpiebilst, ka pēc grupu turnīra, spēkā stājās "vienmīnusa sistēma" – zaudējums nozīmē turnīra beigas (vienīgais izņēmums ir spēle par 3. vietu).