Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs divi vīru "bīča" dueti

Ja kādam vēl bija kaut minimālas šaubas, tad pēc šodienas notikumiem Romā notiekošajā FIVB „Grand Slam” turnīrā pludmales volejbolā kļuvis skaidrs, ka Londonas olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēs divi pludmales volejbola dueti – Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins.

Jau vēstīts, ka pēdējā publicētajā olimpiskā ranga versijā (13. jūnijs) Latvijas dueti Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins ar vienādu punktu skaitu ieņēma attiecīgi 12. un 13. vietu.

Ja pirms Romas turnīra mūsu dueti varēja būt pietiekami droši par savu dalību Londonas olimpiskajās spēlēs un konkurentiem bija jāpaveic, praktiski, neiespējamais, lai izstumtu tos no labāko sešpadsmitnieka, tad šodien notikušais Itālijā liecina, ka Londonā Latviju pārstāvēs divi pludmales volejbola pāri. Mūsējo tuvākie sekotāji itāļi Nikolai / Lupo no tālākās cīņas turnīrā jau izstājušies, bet divi citi konkurentu pāri (Boersma / Spaikers un Koškarjovs / Semjonovs) tiksies jau „play-off” pirmajā kārtā, kas nozīmē, ka viens no tiem dalību turnīrā beigs jau šajā fāzē.

Oficiāli gan abu Latvijas duetu kvalificēšanās Londonas četrgades sporta forumam apstiprināsies pēc turnīra Romā, taču aprēķini liecina, ka mūsu valsti pirmo reizi olimpiādē pārstāvēs divi dueti.

Svarīgākais