Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Volejbols

Samoilovs un Sorokins grupas pēdējā spēlē zaudē brazīliešiem

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins piedzīvojuši zaudējumu Romā notiekošā FIVB „Grand Slam” turnīra trešajā apakšgrupas mačā. Grupas noslēdzošajā spēlē mūsējie atzina brazīliešu Marsio Araužu un Pedro Salgado pārākumu divos setos – 0:2. Pēc šīs neveiksmes kļuva skaidrs, ka Latvijas pārim nāksies samierināties ar otro vietu grupā un dalību „play-off” turnīra pirmajā kārtā.

Vakar Samoilovs / Sorokins izcīnīja divas uzvaras apakšgrupas pirmajās divās spēlēs, piesakot nopietnas pretenzijas uz pirmo vietu grupā. Šodien mūsu pārim bija jāaizvada grupas noslēdzošā spēle, kurā pretiniekos bija brazīlieši Marsio Araužu un Pedro Salgado. Mūsējiem - mačs par pirmo vietu grupā!

Spēle sākās līdzīgā cīņā un līdz pat otrajai laukuma pušu maiņai rezultāts auga līdzīgi – 7:7. Pēc šīs maiņas Samoilovs un Sorokins nedaudz ielūza, ļaujot pretiniekiem iekrāt trīs punktu handikapu – 10:7. Šajā brīdī mūsējie ņēma pārtraukumu, lai nedaudz apturētu Brazīlijas duetu un sakārtotu savu spēli. Neko vairāk kā trīs punktu pārsvaru brazīlieši neiespēja līdz pat tehniskajam pārtraukumam (12:9), taču pēc pauzes līdzsvaru prata panākt Saša ar Ruslanu – 17:17. Pēc mirkļa neatvairāma serve Sorokina izpildījumā un jau panākta vadība – 18:17. Pēdējais vārds setā gan piederēja Brazīlijas duetam, kurš to noslēdza ar minimālu uzvaru – 21:19.

Arī otrā seta ievadā punkti abām komandām krājās līdzīgi, taču īsi pēc pirmās laukuma pušu maiņas Latvijas duets ar pārtraukuma pieprasīšanu nevilcinājās – 3:5. Tas gan šoreiz nelīdzēja un Marsio Araužu un Pedro pārsvaru palielināja – 7:4. Lai gan kopīgām pūlēm Saša un Ruslans uz mirkli prata pietuvoties līdz mīnus viens (8:9), tehniskajā pārtraukumā bija jādodas ar trīs punktu lieliem „mīnusiem” – 9:12. Pēc atpūtas un laukuma uzkopšanas pauzes Brazīlijas duets vadību no rokām tā arī neizlaida ne reizi, svinot uzvaru setā (21:16) un visā spēlē ar 2:0.

Pēc šīs neveiksmes kļuva skaidrs, ka Latvijas pārim nāksies samierināties ar otro vietu grupā un dalību „play-off” turnīra pirmajā kārtā. Savus nākamos pretiniekus Samoilovs / Sorokins uzzinās tuvāko stundu laikā, bet maču aizvadīs jau šovakar vēlu vakarā.