Pļaviņš un Šmēdiņš EČ noslēdz 9. vietā

Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš noslēguši dalību Eiropas 2012. gada čempionātā pludmales volejbolā. Cīņā par iekļūšanu labāko astoņu pāru skaitā Latvijas duets divos setos piekāpās Vācijas pāri Kecmareks / Valkenhorsts (0:2), turnīru noslēdzot 9. vietā.

Cīņā par iekļūšanu labāko 16 komandu skaitā Pļaviņam un Šmēdiņam šodien pretī stājās Krievijas duets Jaroslavs Koškarjovs un Konstantīns Semjonovs. Lai gan līdzšinējā bilance pret šo Krievijas duetu latviešiem bija pozitīva, šodien tas bija jānoliek malā un jācīnās par uzvaru. Šī spēle bija svarīga ne tikai Eiropas čempionāta kontekstā, bet arī kādā citā ziņā – Krievijas duets ir turpat līdzās latviešiem arī olimpiskajā kvalifikācijas rangā. Šis fakts spēlei piedeva papildu svarīgumu.

Maču mūsu duets aizvadīja veiksmīgi, svinot panākumu divos setos – 2:0 (21:17, 21:19). Šis panākums nozīmē, ka Mārtiņš un Jānis jau nodrošinājuši vismaz 9. vietu. Dueta nākamie pretinieki bija vācieši Kecmareks / Valkenhorsts, kuri turnīrā izsēti ar 15. numuru. Divu setu cīņā latviešiem nācās atzīt pretinieku pārākumu – 0:2 (17:21, 21:23).

Līdz ar to čempionātu Latvijas duets noslēdzis 9. vietā un nu var gatavoties diviem ļoti svarīgiem Pasaules kausa posmiem Maskavā un Romā, kas būs pēdējie, kas tiks ņemti vērā Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas reitingā. Šajā sakarā Latvijas duets var būt priecīgs par uzvaru pār Krievijas pāri, kuri bija latviešu konkurenti cīņā par Londonas ceļazīmi.

Svarīgākais