Samoilovs un Sorokins uzveic olimpiskos čempionus Rodžersu un Dalhauzeru

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins Ķīnas galvaspilsētā Pekinā notiekošajā Pasaules "Grand Slam" posmā pirmajā J grupas spēlē piedzīvoja neveiksmi, bet otrajā mačā izcīnīja sensacionālu uzvaru pār amerikāņiem Todu Rodžersu un Filu Dalhauzeru.

Pirmajā spēlē ar rezultātu 0:2 mūsu duets atzina Deivida Klemperera un Erika Korenga (Vācija) pārākumu.Ja pirms nedēļas Šanhajā Samoilovs/Sorokins apspēlēja šo Vācijas duetu, šoreiz tika piedzīvots pretējs iznākums - 16:21, 17:21 un 0:2 mačā kopumā.

Nākamo spēli Saša un Ruslans aizvadīja pret olimpiskajiem čempioniem, pagājušā posma uzvarētājiem un ar pirmo numuru izliktajiem no ASV - Todu Rodžersu un Filu Dalhauzeru. Mačs noslēdzās negaidīti - Latvijas duets sagādāja vilšanos amerikāņiem un svētkus paši sev, sagādājot neveiksmi Rodžersam un Dalhauzeram. Pirmajā setā uzvara pārliecinoša (21:14), otrajā nedaudz līdzīgāka spēle, taču panākums neizpalika (21:17). Šī bija pirmā Samoilova/Sorokina uzvara pār Rodžersu un Dalhauzeru astoņās tikšanās reizēs.

Pēdējā cīņa grupā mūsu vīriem paredzēta piektdienas rītā, kad jātiekas ar nosacīti vājākajiem pretiniekiem - Igors Ernandess un Hesus Villafanē no Venecuēlas.

Par "Grand Slam" turnīru izspēles sistēmu

Atšķirībā no citiem FIVB pasaules kausa posmiem, "Grand Slam" turnīros ir atšķirīga izspēles sistēma. Sākotnēji 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti 8 grupās, pa četriem pāriem katrā. Grupā katrs ar katru izspēlē pa mačam un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz 3. vieta. Grupas uzvarētājs jau uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, 2. un 3. vietas īpašnieki aizvada cīņas ar citu grupu šo vietu ieņēmējiem, bet 4. vieta dalību noslēdz ar dalītu 25.-32. vietu. Jāpiebilst, ka pēc grupu turnīra, spēkā stājās "vienmīnusa sistēma" – zaudējums nozīmē turnīra beigas (vienīgais izņēmums ir spēle par 3. vietu).