Pļaviņš un Šmēdiņš sezonu sāk ar uzvaru, turpina ar zaudējumu

© publicitātes foto

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš ar uzvaru sākuši Mislovicē (Polija) notiekošo Pasaules kausa posmu, pirmajā spēlē trīs setos uzveicot Itālijas duetu Paolo Nikolai un Daniele Lupo, revanšējoties par zaudējumu aizvadītajā vasarā. Diemžēl otrajā mačā tika ciesta neveiksme pret Austrijas sportistiem.

Ar 21. numuru izliktais Latvijas duets Mislovicē ievadmačā tikās ar sacensību 12. numuru Paolo Nikolai un Danieli Lupo. Latviešiem izdevās izcīnīt panāku trīs partijās.

Pirmajā setā mūsējie uzvarēja spraigā galotnē ar 24:22. Otrā seta sākums Mārtiņam ar Jāni neizdevās un sets tika atlaists – 9:21.

Izšķirošajā trešajā setā Latvijas pludmales volejbola līderi atkal saņēmās un uzvarēja ar 15:9. Pārsvars varēja būt vēl iespaidīgāks, taču itālieši atspēlēja vairākas mačbumbas. Pļaviņam ar Šmēdiņu izšķirošajā partijā labi darbojās bloks.

Otrajā mačā Pļaviņš un Šmēdiņš tikās ar austriešiem Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu. Viņi izlikti ar 28. numuru, taču 1. kārtā spēja sarūpēt pārsteigumu pret brazīliešiem Felipi/Santušu – 21:8, 18:21, 15:7.

Arī spēlē pret latviešiem Austrijas "bīčisti" bija pārāki, uzvarot divos setos ar 21:18, 21:16. Nākamais mačs Pļaviņam ar Šmēdiņu rīt pret Norvēģijas sportistiem Geiru Eitūnu un Iveru Horemu. Norvēģijas pāris pirmajā kārtā atzina Brazīlijas dueta Marsio Araujo / Pedro pārākumu, bet otrajā spēlē pieveica citus brazīliešus Tiāgo / Feramenta.

Svarīgākais