Minusa / Jursone zaudē un EČ noslēdz 17. vietā

Latvijas labākās pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone šodien, piedzīvoja zaudējumu Eiropas čempionāta izslēgšanas spēļu pirmās kārtas cīņā, uzstājoties no tālākās cīņas par medaļām un ierindojās 17. vietā.

Jau ziņots, ka vakar un aizvakar latvietes, kuras turnīra izliktas ar 28.numuru, piedzīvoja divus zaudējumus – vispirms ar 0:2 (14:21, 17:21) austrietēm Dorisai un Štefānijai Švaigerēm (5. numurs), bet pēc tam ar 0:2 (14:21, 14:21) arī vācietēm Janai Kēlerei un Jūlijai Zudei (12. numurs). Tādejādi šodien noteikti bija jāuzvar, lai varētu turpināt cīņu izslēgšanas turnīrā.

Šodien apakšgrupas pēdējā spēlē latvietes demonstrēja krietni pārliecinošāku sniegumu. Pret Eriku un Simonu Fabjanām pirmais sets tika noslēgts ar pārliecinošu uzvaru (21:14), bet otrais, lai gan izvērtās spraigāks, tā galotnē atkal pārākas bija Minusa un Jursone (21:19), tādejādi uzvarot mačā ar 2:0 un iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā latvietēm pretī stājās vācietes Rīke Brinka-Abelere un Melānija Gernerte (24.). Lai gan sākotnēji izloze likās veiksmīga, uzvaru mačā svinēja vācietes - 2:0 (23:21, 22:20), sagādājot latvietēm sāpīgu zaudējumu un liedzot cīņu par augstākām vietām. Latvijas duetam šajā čempionātā jāsamierinās ar 17. vietu.

Svarīgākais