Minusa un Jursone pamatturnīru Austrijā nesasniedz

Latvijas pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone šodien pārvarēja kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu, Austrijas pilsētā Klāgenfurtē notiekošajā FIVB „Grand Slam” turnīrā, bet otrajā piekāpās ASV duetam Angī Akerai un Nikolai Branagai, nespējot iekļūt pamatturnīrā.

Kvalifikācijas turnīrā Latvijas duets izsēts ar 17. numuru, kas pretiniecēs pirmajā kārtā deva Slovēnijas māsu pāri Ēriku un Simonu Fabjēnas. Viņas izliktas ar 16. numuru. Pirmais sets aizritēja līdzīgā cīņā un ievērojamu pārsvaru ne vienai no komandām iekrāt neizdevās. Spraigā un nervozā galotnē, atspēlējušas vairākas setbumbas, uzvaru izcīnīja Inguna un Inese – 25:23. Arī otro setu mūsu dāmas uzsāka veiksmīgi – 3:0 un pārtraukumu bija spiestas pieprasīt slovēnietes. Tas nelīdzēja un Minusa / Jursone droši soļoja pretī uzvarai arī otrajā setā un visā spēlē. Uz mirkli tika panākts pat sešu punktu pārsvars (12:6), bet tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 13:8 par labu latvietēm. Pēc pauzes mūsu duets pārsvaru palielināja, uzvarot setā (21:13) un visā spēlē – 2:0.

Otrajā kārtā latvietēm pretiniekos krietni vien spēcīgākās ASV pludmales volejbolistes – Angī Akera un Nikola Branaga. Viņas kvalifikācijā izsētas ar pirmo numuru un kā vienīgās pirmās kārtas maču šorīt neaizvadīja.

Pirmo setu pret amerikānietēm mūsu duets aizvadīja ļoti veiksmīgi, piekāpjoties vien tā pašā galotnē – 19:21. Arī otro setu mūsu duets aizvadīja ļoti veiksmīgi. Lai gan seta galotnē Inguna Minusa un Inese Jursone bija nonākušās zaudētāju lomā, bet prata rezultātu vispirms līdzsvarot, bet vēlāk arī izraut uzvaru – 23:21. Arī trešā seta ievadā mūsu duets pabija vadībā (3:1), taču spēka pietrūka un izšķirošajos brīžos pārākas bija amerikānietes – 15:11, svinot uzvaru arī visā spēlē ar 2:1.

Tādejādi pamatturnīrā iekļuva ASV duets, bet latvietēm jāsamierinās ar 33. vietu un 40 reitinga punktiem.

Jau rīt vīriešu turnīra kvalifikācijas sacensībās startēs Toms Šmēdiņš / Artis Caics, bet divi citi mūsu dueti Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins sacensības sāks dienu vēlāk ar pamatturnīru.

Svarīgākais