FIVB pasaules rangā Pļaviņš / Šmēdiņš saglabā 14. vietu, Samoilovs /Sorokins noslīd zemāk

Šodien publicētajā FIVB pasaules rangā Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Šmēdiņš saglabājuši 14. vietu, bet otrs mūsu duets Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins zaudējuši vienu vietu, šobrīd ieņemot 19. vietu.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā Latvijas labākie dueti startēja FIVB „Grand Slam” turnīrā Polijā. Samoilovs / Sorokins dalību sacensībās beidza jau pēc apakšgrupu spēlēm, ierindojoties 25. vietā, bet Pļaviņš / Šmēdiņš turnīra noslēgumā ieņēma 17. vietu.

Pirmdien publicētajā rangā Pļaviņš / Šmēdiņš ierindojušies 14. vietā (tāpat kā pirms nedēļas), bet Samoilovs / Sorokins noslīdējuši par vienu vietu zemāk un šobrīd ieņem 19. vietu. 102. pozīciju FIVB rangā šobrīd ieņem Toms Šmēdiņš un Artis Caics, kuriem Polijas turnīrs bija pirmais Pasaules kausa posms šosezon. Vīri plāno startēt arī Pasaules kausa posmā Klāgenfurtē, kas risināsies jau šonedēļ.

Olimpiskajā reitingā Pļaviņš / Šmēdiņš ieņem 12. pozīciju, bet Samoilovs / Sorokins – 16.

Pasaules ranga līderi joprojām ir brazīlieši Alisons/Emanuels ar deviņos turnīros izcīnītiem 5900 punktiem, otrie amerikāņi Tods Rodžers/Fils Dalhauzers (5860 punkti un desmit turnīri), bet trešajā vietā atrodas Vācijas duets Jūliuss Brinks/Jonass Rekermans (4440 punkti un astoņi turnīri).

Sieviešu konkurencē Inguna Minusa / Inese Jursone ir atguvušas vienu pozīciju un ar 174 reitinga punktiem šobrīd atrodas 63. vietā. Dalītā 104. vietā šobrīd ierindojas Alise Lece un Inga Ikauniece, kuras aizvadītajā nedēļā arī startēja turnīrā Polijā.

Svarīgākais