Regžam un Āboliņam Eiropas U-20 čempionāta sudrabs

Latvijas pludmales volejbola duets Haralds Regža/Armands Āboliņš Telavivā notiekošā Eiropas U-20 čempionātā izcīnījuši sudraba medaļas, lai gan turnīrā bija izsēti vien ar desmito numuru.

Sacensības latvieši sāka ar trim uzvarām C apakšgrupā, bet tad sekoja zaudējums izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā pret spāņiem Medinu un Pastoru (izsēti ar 8.numuru). Turpinājums gan atkal bija veiksmīgs - uzvarēts Vācijas duets un austrieši, kas neizgāja kortā savainojuma dēļ. Tam sekoja vēl viena uzvara pār austriešiem Petutšingu un Vinteru, savukārt cīņā par iekļūšanu pusfinālā mūsējie šodien trīs setu cīņā pieveica ar 24. numuru izsētos poļus Rudolu un Maceju Kosakus – 26:24, 17:21, 21:19. Mačs ilga stundu un septiņas minūtes.

Neskatoties uz iepriekšējā spēlē patērēto enerģiju, latvieši spēja uzvarēt arī pusfinālā, pie tam paveica to divos setos – turnīra 6. pāris vācieši Dominiks Štorks/Lorencs Šūmans tika apspēlēti ar 21:13 un 26:24. Finālā pret turnīra 2. pāri Losiaku un Kantoru pretestība gan tika izrādīta, tomēr panākumam šoreiz pietrūka - zaudējums divos setos (18:21, 19:21) un Eiropas U-20 čempionāta sudrabs!

Svarīgākais