Pļaviņš un Šmēdiņš zaudē krieviem, Gštādes ''Grand Slam'' noslēdzot 17. vietā

Šodien dalību FIVB „Grand Slam” turnīrā Gštādē noslēdza Latvijas pludmales volejbola vadošais duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kas ''play-off'' pirmajā kārtā trīs setos piedzīvoja sapīgu zaudējumu pret krieviem Semjonovu un Koškarevu, noslēdzot sacensības 17. vietā.

Jau ziņojām, ka vakar Mārtiņš un Jānis svinēja uzvaru pār Brazīlijas duetu Fermenta / Pedro, bet piekāpās krieviem Prokopjevam un Bogotovam.

Šodien grupas pēdējā spēlē latviešiem pretī stājās Pekinas olimpiskie čempioni Tods Rodžers un Fils Dalhauzers. Maču krietni veiksmīgāk iesāka par neapšaubāmajiem mača favorītiem uzskatītie amerikāņi un svinēja uzvaru pirmajā setā ar rezultātu – 21:12. Otrā seta sākumā radās nelielas tehniskas problēmas ar spēles tīklu un spēle atsākās ar nelielu kavēšanos, taču šo setu mūsu puiši iesāka krietni labāk, turot līdz titulētajiem amerikāņiem (6:6). Otro reizi laukuma pusēm dueti mainījās pie rezultāta 8:6 par labu ASV duetam un tobrīd ASV duets veica atrāvienu – 11:7. Pļaviņš un Šmēdiņš pat nedomāja padoties un prata pievilkt līdz mīnus viens. Galotnē gan amerikāņi atkal parādīja klasi un svinēja uzvaru arī otrajā partijā – 21:18.

Grupas pēdējā spēlē starp Krievijas un Brazīlijas pāriem uzvaru svinēja otrie, taču neskatoties uz to grupā Latvijas duets ierindojās trešajā vietā, nodrošinot vietu izslēgšanas spēļu kārtā. Pirmo maču Mārtiņš un Jānis aizvadīs jau šovakar, kad jātiekas ar Krievijas duetu Jaroslavs Koškarevs/Konstantīnu Semjonovs, kas sacensībās izsēts ar 14. numuru un grupā ierindojās otrajā vietā, izcīnot divas uzvaras. Ar šo Krievijas pāri Mārtiņš un Jānis spēlēja Kontinentālā kausa izcīņā, izcīnot uzvaru divos setos.

Svarīgākais