Latvijas volejbolistes Minusa un Jursone uzvar pirmajā spēlē kvalifikācijā

Latvijas sieviešu pludmales volejbola duets Inguna Minusa/Inese Jursone pārvarējušas Stavangerā (Norvēģija) notiekošā sezonas otrā „Grand Slam” posma kvalifikācijas pirmo kārtu, trīs setos apspēlējot pretinieces no Nīderlandes - Rebeku Kadijku un Merelu Morenu, 21:19, 15:21, 15:10.

Latvietes kvalifikācijā bija izliktas ar 15. numuru un 1. kārtā tikās ar pretiniecēm no Nīderlandes – Rebeku Kadijku un Merelu Morenu. Viņas izliktas ar 18. numuru. Pirmajā setā mūsējās uzvarēja ar 21:19. Pārsvars varēja būt vēl lielāks, taču seta galotnē Minusa ar Jursoni gandrīz izlaida uzvaru. Kadijka/Morena no 16:20 pievilka līdz 19:20, taču tad sekoja kļūda servē (auts), un sets tika Latvijas sportistēm.

Otrā seta sākumā Minusa ar Jursoni ieguva pāris punktu pārsvaru, kas uzreiz tika zaudēts. Seta vidusdaļā Nīderlandes sportistēm izdevās iekrāt sešu punktu pārsvaru (13:7). Latvietes deficītu prata samazināt uz pusi, taču vāja spēle aizsardzībā neļāva cerēt uz panākumu. Pretinieces regulāri tika garām mūsu blokam un otro setu uzvarēja ar 21:15.

Izšķirošā trešā seta sākumā Minusai ar Jursoni izdevās vairāki labi uzbrukumi, un tehniskajā pārtraukumā latvietes devās ar +4 (6:2). Startā iegūtais handikaps bija pietiekams uzvarai, jo seta turpinājumā daudz kļūdu mūsējām nebija. Minusa/Jursone mačā svinēja uzvaru ar 21:19, 15:21, 15:10.

Minusas un Jursones pretinieces 2. kārtā būs vēl vienas Nīderlandes pārstāves Marlēze Veselinka/Madeleina Mepelinka. Viņas izliktas ar augsto 2. numuru un pirmajā spēlē uzvarēja divos setos. 2. kārtas mačs latvietēm šovakar plkst. 18:00.

Svarīgākais