Pļaviņš un Šmēdiņš FIVB rangā pakāpušies uz 10. vietu

Pēc veiksmīgi aizvadītā pasaules čempionāta Romā, kur tika izcīnīta augstā ceturtā vieta Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Šmēdiņš šodien publicētajā FIVB rangā pakāpušies uz desmito vietu.

Par izcīnīto ceturto vietu PČ Latvijas duets nopelnīja 700 reitinga punktus. Šis punktu guvums šodien publicētajā rangā pārim ļāvis pakāpties uz dalītu 10. vietu. Piedaloties vien trijos turnīros duets šosezon kopā nopelnījis 1220 punktus un ar Vācijas duetu Matišaks / Erdmans jaunajā rangā dala 10. vietu. Pirmajā desmitniekā nav neviena cita dueta, kurš šosezon būtu piedalījies tikai trīs turnīros.

Tikmēr otrs Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins pēc izcīnītās 17. vietas rangā pakāpies uz 19. vietu (718 punkti četros turnīros).

Pirmie rangā šobrīd ir jaunie pasaules čempioni brazīlieši Alisons un Emanuels, kuri startējuši piecos turnīros, nopelnot 3180 punktus. Otrie amerikāņi Tods Rodžers un Fils Dalhauzers, trešie pasaules čempionāta bronzas medaļnieki vācieši Juliuss Brinks un Jonass Rekermans.

Tikmēr sieviešu rangā 68. vietu šobrīd ieņem Inguna Minusa un Inese Jursone – trīs turnīri un 110 punkti. Dāmu ranga galvgalī šobrīd atrodas ASV pāris Rosa un Kesija – seši turnīri un 3040 punkti.

Svarīgākais