Pļaviņš un Šmēdiņš zaudē bronzas mačā un paliek ceturtie

© Sportacentrs.com

Šodien cīņu par pasaules čempionāta bronzu aizvadīja mūsu pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš. Diemžēl sīvā cīņā nācās piekāpties vācu duetam Juliasam Brinkam un Jonasam Rekermanam ar 1:2 (20:22, 21:18, 11:15). Čempionātu mūsējie līdz ar to noslēdza ceturtajā vietā.

Vakar cīņā par vietu finālā latvieši piekāpās brazīliešu duetam Araužu un Rikardu. Vēl pirmajā setā cīņa ritēji sīvi (20:22), bet otrajā brazīlieši bija pārāki pārliecinošāk – 21:16 viņu labā. Vēlāk vakarā šis duets spēlēs par zeltu, bet mūsējiem priekšā bija bronzas mačs ar Vācijas volejbolistiem Juliasu Brinku un Jonasu Rekermanu.

Sākumā bijām vadībā ar 3:2, tomēr tālāk tik gludi negāja. Pretinieks spēlēja precīzi, Šmēdiņš kļūdījās, līdz ar to jau 6:3 Brinka un Rekermana labā. Tiesa, uzreiz tālāk atrauties neizdevās un pusēm pāri mainījās pie 8:6. Vēlāk gan vācieši sasniedza četru punktu pārsvaru (11:7), taču mūsējie prata to sadeldēt līdz 13:12. Taču tad sekoja pāris neprecizitātes un jau atkal +3 Vācijai – 16:13. Turpinājumā divās epizodēs ļoti veiksmīgi nospēlēja Pļaviņš, pretinieks kļūdījās un izdevās panākt 19:19. Galotnē gan labāki bija vācieši – otrā setbumba tika izmantota un 22:20.

Otrais sets. Vācieši vairākas reizes izvirzījās vadībā, tomēr mūsējie katrreiz atkal panāca neizšķirtu – 3:3, 4:4, 5:5. Pēc spēcīga Šmēdiņa sitiena tika panākts arī 6:6, tad Pļaviņa eiss beidzot deva arī 7:6. Latvieši bija ieskrējušies un turpināja veiksmīgi uzbrukt, līdz elegants Šmēdiņa sitiens deva pat +5 mūsējiem – 11:6! Pretinieks atspēlējās līdz 11:8, taču tad Brinka serve trāpīja tīklā, kas atkal ļāva mūsējiem uzelpot. Pļaviņš un Šmēdiņš turpināja stabili turēties priekšā un pat atkal atjaunoja piecu punktu pārsvaru (14:9).

Šī starpība tika noturēta vēl vairākas reizes, līdz veiksmīga Pļaviņa darbība deva arī +6 – 17:11. Vācieši saņēmās un tika pie trīs punktiem pēc kārtas, sadeldējot deficītu līdz trijiem, bet vēlāk pat līdz minimumam, 19:18. Tuvāk gan latvieši pretiniekus nepielaida un setu noslēdza veiksmīgi – 21:18. Spēles uzvarētāju bija jāizšķir trešajam setam.

Tā ievadā atkal sīva spēle, taču pāris veiksmīgas epizodes ļāva Brinkam un Rekermanam panākt 5:2. Mūsējie spēja atspēlēties līdz minimumam, taču vācieši atkal atjaunoja +3 (7:4). Neprecīzs Šmediņa sitiens pāris uzbrukumus vēlāk deva arī četru punktu pārsvaru pretiniekam 9:5, kurš vairākas reizes tika arī atjaunots – 12:8. Mūsējie nepadevās, panāca 12:10, taču tuvāk par -2 netika. Mačpunkts Brinkam un 15:11 trešajā setā. Tas nozīmē, ka mūsu duetam šajā čempionātā ceturtā vieta, kas arī ir lielisks sasniegums.

Svarīgākais