Pļaviņš / Šmēdiņš lūkos revanšēties šveiciešiem, Samoilovs / Sorokins - vāciešiem

Ar spēlēm pret Šveices un Vācijas duetiem trešdienas rītā dalību šīs sezonas pirmajā FIVB „Grand Slam” turnīrā, kas risinās Ķīnā (Pekinā), uzsāks Latvijas pludmales volejbola dueti Mārtiņš Pļaviņš / Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins.

Maču sākuma laiki attiecīgi 8.30 un 9.30 pēc Latvijas laika.

Kamēr mūsu dāmu duets Inguna Minusa un Inese Jursone sieviešu sacensību pamatturnīrā iekļūt šodien nespēja, mūsu vīri turpināja gatavoties turnīra pamasacensībām.

Šodien pēc tehniskās sanāksmes Latvijas dueti uzzināja pretiniekus sacensību pamatturnīrā. Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš sacensībās izsēti ar 14. numuru un ielozēti vienā grupā (L) ar Šveices duetu Belaguarda / Hoišers (19.), kā arī kanādiešiem Binstoku / Vanhuizenu (30.) un brazīliešiem Marsio / Rikardo (3.). Tieši šādā secībā arī notiks spēles pret šiem pāriem. Pirmā no tām paredzēta jau trešdien pulksten 8.30 pēc Latvijas laika uz sestā korta, bet atlikušās divas ceturtdien. Ar šo Šveices duetu Mārtiņš un Jānis spēlēja Kontinentālā kausa izcīņā aizvadītajā piektdienā, piedzīvojot zaudējumu ar 0:2.

Tikmēr Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins turnīrā izsēti ar 28. numuru un iekļauti N grupā kopā ar vāciešiem Klempereru / Korengu (5.), čehiem Benešu / Kubalu (12.) un dāņiem Soderbergu / Hoijeru (21.). Pirmais mačs Sašam ar Ruslanu trešdien pulksten 9.30 pēc Latvijas laika, pretiniekos Vācijas pāris, mačs risināsies piektajā kortā. Vienīgo reizi Samoilovs / Sorokins pret šo Vācijas pāri spēlējis aizvadītajā vasarā, kad "Grand Slam" turnīrā Polijā piekāpās ar 0:2.

Abi mūsu pāri šīs sezonas pirmajās "Grand Slam" turnīra spēlēs lūkos pēc revanšiem.

Par „Grand Slam” turnīra izspēli:

Atšķirībā no citiem FIVB pasaules kausa posmiem, "Grand Slam" turnīros ir atšķirīga izspēles sistēma. Sākotnēji 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti 8 grupās, pa četriem pāriem katrā. Grupā katrs ar katru izspēlē pa mačam un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz 3. vieta. Grupas uzvarētājs jau uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, 2. un 3. vietas īpašnieki aizvada cīņas ar citu grupu šo vietu ieņēmējiem, bet 4. vieta dalību noslēdz ar dalītu 25.-32. vietu. Jāpiebilst, ka pēc grupu turnīra, spēkā stājās "vienmīnusa sistēma" – zaudējums nozīmē turnīra beigas (vienīgais izņēmums ir spēle par 3. vietu).

Svarīgākais