Latvijas pludmales volejbolisti uzvar Franciju

Ar divām uzvarām Kontinentālo kausu pludmales volejbolā šorīt uzsāka Latvijas pludmales volejbolisti. Duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins pirmajā mačā ar 2:1 uzvarēja Francijas pludmales volejbolistus brāļus Sesus, otrajā mačā Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš pieveica otru Francijas pāri Dugrips / Salvetī, bet trešajā Pļaviņš/Šmēdiņš tika galā arī ar Sesiem.

Pirmo setu Samoilovs / Sorokins cīņā ar brāļiem Sesiem zaudēja ar 17:21, pēc tam saņēmās un revanšējās, pārliecinoši uzvarot otro setu ar 21:12. Izšķirošajā trešajā setā dramatiskā cīņā Samoilovs/Sorokins tika pie panākuma (18:16) un visā spēlē uzvarēja ar 2-1. Kā pēc spēles sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda Latvijas komandas treneris Aigars Birzulis, mačs norisinājies ļoti spēcīgā vējā.

Vēja stiprums nemazinājās arī otrajā spēlē, kurā otrs mūsu duets Pļaviņš / Šmēdiņš ar 2:0 (21:19, 21:16) pieveica otru Francijas pāri Dugrips / Salvetī, sperot platu soli pretī uzvarai pār Francijas izlasi. Atlikušajās divās spēlēs mūsējiem pietika ar vienu uzvaru.

Trešajā spēlē Pļaviņš/Šmēdiņš to arī nodrošināja. Lai gan spēle pret brāļiem Sesiem izvērtās saspringta, latvieši bija pārāki divos setos - pirmajā Pļaviņš/Šmēdiņš uzvarēja ar 21:19, otrajā bija pārāki ar 21:17, panākdami 3-0. Tā kā Samoilova un Sorokina spēle pret Dugripu un Salvetī vairs neko neizšķīra, tā nenotika un nākamajā kārtā Latvijas komandas pretinieki būs šveicieši.

Valstis sadalītas četrās grupās, katrā pa 6 valstīm, katru valsti turnīrā pārstāv divi pāri, gan sievietēm, gan vīriešiem, kas izspēlēs katrs ar katru, pret diviem citas valsts duetiem. Ja rezultāts pa spēlēm būs neizšķirts 2:2, tad tiks spēlēts tā sauktais „zelta sets” līdz 15 punktiem, uz kuru izlases treneris var izveidot pāri no četriem konkrētajam turnīram pieteiktajiem spēlētajiem.

Valsts, kura šajā kārtā savā grupā izcīnīs 1.vietu, nodrošinās vietu finālā (notiks 18.-20.jūnijs, 2012.gadā), savukārt 2., 3., 4., 5., vietas ieguvējas par iekļūšanu finālā cīnīsies Kontinentālā kausa pusfinālā, kas notiks 2012.gadā. No pusfināla finālam kvalificēsies 1.vietas ieguvējas valstis, kur cīnīsies par vienas valsts ceļazīmi uz Olimpiskajām spēlēm.

Svarīgākais