Pļaviņš un Šmēdiņš spēcīgā vējā un lietū apspēlē Austrālijas duetu

Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš ar pārliecinošu uzvaru sākuši FIVB Pasaules kausa posma pamatturnīru, kas šajā nedēļas nogalē risinās Hāgā. Pirmajā kārtā ar augsto septīto numuru izliktie latvieši divos setos neatstāja nekādas cerības Austrālijas duetam Makhags / Slaka - 2:0.

Šīs sezonas pēdējā FIVB Pasaules kausa posmā Nīderlandē (Hāgā) Latvijas duets izsēts ar augsto septīto numuru, kas pirmajā kārtā pretiniekos deva jau labi zināmos austrāliešus Makhagu / Slaku. Hāgā šobrīd valda vēss, lietains un ļoti vējains laiks, tāpēc spēlēšana nekādu lielo prieku spēlētājos neizraisa.

Daudz variantus Mārtiņš un Jānis Austrālijas duetam neatstāja. Pirmajā setā kaut cik līdzīga cīņa risinājās vien līdz brīdim, kad abas komandas pirmo reizi mainījās laukuma pusēm. Pēc maiņas mūsu duets iekrāja drošu pārsvaru (9:5), ko spēja noturēt līdz pat seta beigām (seta vidū gan Austrālijas pāris bija spējis pievilkt līdz minimumam – 11:10), noslēdzot setu ar pārliecinošu uzvaru – 21:16.

Arī otrais sets aizritēja pēc līdzīga scenārija. Ieguvuši nelielu punktu pārsvaru jau seta ievadā (5:2, 8:6), Mārtiņš un Jānis droši soļoja pretī uzvarai tajā (12:9, 16:12), beigu galā to arī izcīnot – 21:15.

"Laiks te ir nežēlīgs – pūš spēcīgs vējš un nepārtraukti līst lietus," pavēstīja dueta treneris Aigars Birzulis. Ieskatoties spēļu laikos, redzams, ka mūsu puiši mačam noskaņojušies labi un nav vēlējušies salt un mērcēties pārāk ilgi - mačs noslēgts 29 minūtēs, kas ir jauns Jāņa un Mārtiņa "ātrspēles" rekords šosezon...

Pļaviņa un Šmēdiņa pretinieki otrajā kārtā būs mājinieki Boersma / Spaikers, kuri turnīra pirmajā spēlē trijos setos pieveica Brazīlijas pāri Feramenta / Santošs.

Svarīgākais