Pļaviņš un Šmēdiņš ar uzvaru sākuši FIVB Pasaules kausa posmu

Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš ar uzvaru sākuši FIVB Pasaules kausa posmu Ālandu salās (Somijā). Pamatturnīra pirmās kārtas spēlē mūsējie ar 2:0 pieveica Austrālijas duetu Kristofers Makhags / Džošuā Slaks.

Pēc ilgāka pārtraukuma Pļaviņš un Šmēdiņš Pasaules kausa posmu varēja sākt bez dalības kvalifikācijas turnīrā. Aizvadītajā nedēļā ieguvuši Eiropas čempionāta bronzas godalgas, Mārtiņš un Jānis pretiniekos Ālandu salās notiekošā turnīra pirmajā kārtā ieguva Austrālijas duetu Kristoferu Makhagu / Džošuā Slaku, kuri turnīrā izlikti ar 27. numuru.

Saņemtās ziņas no dueta trenera Aigara Birzuļa ir ieprecinošas, Austrālijas duets apspēlēts divos setos – 2:0 (21:17, 21:15).

Mārtiņa un Jāņa nākamie pretinieki būs Kazahstānas duets Aleksandrs Diačenko un Aleksejs Sidorenko (22.), kuri savā pirmajā spēlē trijos setos pieveica Aleksandru Samoilovu un Ruslanu Sorokinu. Mača sākums pulksten 17.00 pēc Latvijas laika. Mārtiņš un Jānis ar Kazahstānas duetu šosezon reiz jau tikās, FIVB "Grand Slam" turnīrā Klāgenfurtē piekāpjoties.

Svarīgākais