Pļaviņš / Šmēdiņš iekļūst pamatturnīrā

© FIVB Fédération Internationale de Volleyball

Klāgenfurtes (Austrija) FIVB ''Grand Slam'' sērijas pamatturnīrā iekļuvis Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri izšķirošajā spēlē par vietu pamatturnīrā ar 2:0 pārspēja Šveices duetu Šnideru / Gabatulēru.

Jau ziņojām, ka kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš (8.) ar 2:0 (21:18, 21:18) pieveica Austrālijas duetu Semu Boēmu un Isaku Kapu.

Par vietu pamatsacensībās Latvijas duetam bija jāspēlē pret Šveices duetu Šnideru / Gabatulēru (9.), kuri kvalifikācijas pirmajā kārtā sīvā cīņā ar 2:1 pārspēja citu Latvijas duetu Šmēdiņu / Caicu.

Pirmā setā sākums ritēja līdzīgi ar kļūdām no abu duetu puses. Pateicoties Šnidera kļūdām, Šmēdiņa blokam un veiksmīgai darbībai uzbrukumā tehniskajā pārtraukumā latvieši devās ar trīs punktu handikapu - 12:9. Pēc tehniskā pārtraukuma trešo bloku pirmajā setā veica Jānis Šmēdiņš, panākot latviešiem četru punktu pārsvaru (13:9). Seta turpinājumā abu komandu spēlētāji turpināja kļūdīties, tomēr pirmo setu ar rezultātu 21:17 uzvarēja Latvijas duets.

Otrā seta sākumā kļūdu uzbrukumā pieļāva Šmēdiņš, ļaujot šveiciešiem izvirzīties vadībā ar 2:0, taču tad tieši Šmēdiņš labi nospēlēja uzbrukumā un blokā, izlīdzinot rezultātu (2:2), bet vēlāk latviešiem jau divu punktu pārsvars - 5:3. Pateicoties vairākām veiksmīgām Šnidera darbībām Šveices duets pārņēma vadību - 10:9, tomēr ne uz ilgu laiku, jo pateicoties veiksmīgiem Pļaviņa uzbrukumiem un kārtējām Šmēdiņa blokam latviešiem jau divu punktu pārsvars - 12:10. Pateicoties trijām Šmēdiņa veiksmīgāk darbībām Latvijas duetam jau piecu punktu pārsvars - 18:13. Mača izskaņā Latvijas duets savu pārsvaru prasmīgi noturēja, uzvarot otro setu pārliecinoši ar 21:15.

Nākamos pretiniekos Latvijas duets uzzinās šovakar, kad notiks pamatsacensību izloze.

Svarīgākais