Pļaviņš un Šmēdiņš Marseļā otrie

© www.fivb.org

Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš šodien Marseļā aizvadīja Pasaules kausa izcīņas posma finālmaču, kurā piekāpās Ķīnas spēcīgākajam "bīča" pārim Sū un Vū – 0:2.

Neskatoties uz to Latvijas duets var būt apmierināts – 2. vieta PK posmā ir līdz šim labākais Mārtiņa un Jāņa sasniegtais rezultāts.

Pirmā spēles seta ievadā Pļaviņa un Šmēdiņa darbībās jūtama neliela nervozitāte – pirmais fināls un ir grūti (0:3). Līdz tehniskajam pārtraukumam mūsējie, galvenokārt pateicoties Šmēdiņa lieliskai darbībai blokā, spēja pietuvoties, taču tuvojoties seta beigām atkal kritums. Mārtiņš vairāk kārt netika galā ar raženo Ķīnas dueta bloku un pirmajā setā nācās piekāpties – 15:21.

Otrā seta ievadā Pļaviņam izdevās sakārtot spēli uzbrukumā un Šmēdiņam turpinot spīdēt blokā, Latvijas duetam izdevās iekrāt pat trīs punktu pārsvaru – 7:4. Līdz tehniskajam pārtraukumam Ķīnas duets rezultāta starpību sadeldēja līdz minimumam – 10:11. Latvijas duetam nekas cits neatlika kā censties spēlēt ātri (zemu celtas bumbas) un tas nes rezultātu. Blokā joprojām lielisks bija Šmēdiņš un rezultāts kļuva pavisam patīkams – 14:11. Tuvojoties seta galotnei, ķīnieši rezultātu spēja līdzsvarot – 15:15 un Jānis ar Mārtiņu spiesti pieprasīt pārtraukumu. Pēc pārtraukuma Mārtiņš spēja "noņemties", taču Ķīnas duets atbildēja ar to pašu – 16:16. Pēc brīža uzbrukumā nedaudz autā sita Pļaviņš un jau mīnus viens – 17:18. Nekur tālāk ķīnieši laisti netika un viss izšķīrās spraigā seta galotnē, kurā gan Latvijas pārim nācās piekāpties – 19:21.

Šajā turnīrā Mārtiņš un Jānis tādejādi ierindojās otrajā vietā, kas ir neticami labs rezultāts. Par otro vietu Latvijas duets saņēma 21 000 ASV dolāru prēmiju, kā arī 540 FIVB reitinga punktus.

Svarīgākais