Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Volejbols

Regža un Šmits nespēj pārvarēt Sjamenas turnīra kvalifikāciju

© FIVB

Ķīnas pilsētā Sjamenā atsākusies Pasaules kausa tūre pludmales volejbolā. Kvalifikācijas turnīrā spēlēja latvieši Haralds Regža un Kristaps Šmits, jau pirmajā kārtā atzīstot francūžu Olivera Bartelamī un Romāna di Giantomaso pārākumu un izstājoties no tālākas cīņas.

Haralds Regža un Kristaps Šmits sezonu labi sāka triju zvaigžņu turnīrā Kišas salā ar 9. vietu, bet pēc tam slikti nospēlēja CEV turnīru Gēteborgā, zaudējot abās spēlēs. Četru zvaigžņu turnīru Sjamenā latviešiem vajadzēja sākt ar kvalifikācijas pirmo kārtu, kurā pretī stājās ar 19. numuru izliktie Olivers Bartelamī un Romāns di Giantomaso no Francijas.

Francūži šosezon pamatā spēlējuši zemākas raudzes turnīros, bet līdzīgi kā latvieši Kišas salā bija devītie. Šajā mačā viņus par favorītiem nevarēja saukt, bet uzvara tomēr nāca gana pārliecinoši. Pirmajā setā Regža un Šmits atzina francūžu pārākumu ar 18:21, bet otrajā setā iespēja vēl mazāk, zaudējot Bartelamī un Di Giantomaso ar rezultātu 0-2 (18:21, 15:21).

Līdz ar to Regžam un Šmitam šis turnīrs ir beidzies, bet jau rīt sāksies pamatturnīrs, kurā piedalīsies abi Latvijas labākie pāri, Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs. Dueti noskaidros savus pretiniekus šodien pēc kvalifikācijas turnīra beigām.