Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Sports \ Volejbols

Samoilovs un Šmēdiņš pakāpušies uz otro vietu pasaules rangā

© f64

Iepriekšējā gada pasaules pludmales volejbola vadošais duets Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs pēc zelta medaļu izcīnīšanas Meksikas "Open" pakāpušies uz otro pozīciju jaunās sezonas pasaules rangā, liecina Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) informācija.

Sezonas sākumā pasaules rangs izskatās visai īpatnēji, jo atsevišķiem pāriem piešķirti punkti par vairākiem turnīriem, kuros piedalījās ne tie spēcīgākie dueti. Pirmajā vietā ir čīlieši Estebans Grimalts un Marko Grimalts, viņiem ieskaitīti jau astoņi turnīri... Jauno sezonu ļoti veiksmīgi iesākuši itālieši, pirmajos turnīros viņi pārspēja arī mūsu labāko duetu un šobrīd pasaules rangā ieņem trešo pozīciju. Iepriekšējā gada vicelīderi Pedru un Brunu vairs nespēlē kopā, tagad viņiem ir katram savs pārinieks.

Pasaules tūres nākamie posmi, visticamāk, ieviesīs būtiskas izmaiņas jaunās sezonas rangā, līdz ar to, jādomā, ka čīlieši, argentīnieši, urugvajieši un katarieši slīdēs krietni vien zemāk, bet tikmēr brazīlieši, amerikāņi un eiropieši kāps augstāk.