Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Sports \ Volejbols

Samoilovs un Šmēdiņš iekļūst "Puerto Vallarta" finālā

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sasnieguši Meksikā notiekošā FIVB turnīra "Puerto Vallarta Open" finālu. Pusfināla spēlē divos setos Latvijas duets uzveica vāciešus Korengu/Ditelbahu (21:17, 21:18).

Pēc zaudējuma pirmajā setā (17:21) vācieši nedaudz sasparojās otrajā. Korengs/Ditelbahs izvirzījās vadībā ar 13:10, tomēr pārsvaru nespēja noturēt. Lielajā karstumā (mača izskaņā vienam no vācu volejbolistiem pat sāka streikot veselība) Vācijas duets izlaida vadību un piekāpās arī otrajā setā (18:21).

Meksikas turnīra apakšgrupu spēlēs Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš nezaudēja ne reizi, kas ļāva izlaist pirmo izslēgšanas spēļu kārtu. Astotdaļfinālā Samoilovam un Šmēdiņam pretim stājās Spānijas pāris Marko/Garsija, kuri šajā turnīrā izsēti ar desmito numuru. Cīņā ar spāņiem viegli neklājās arī Latvijas duetam - pirmajā setā uzvara gūta tikai ar 21:19, bet otrajā vien nedaudz pārliecinošāk (21:18).

Pusfinālā nācās pārvarēt Ķīnas mūri Čena u Li izskatā, kas bija droši pieveikti jau iepriekš. Lielas problēmas tas mūsējiem neradīja, un Samoilovs/Šmēdiņš triumfēja 34 minūšu cīņā (ātrākais no visiem ceturtdaļfināliem) ar 21:11 un 21:15.

Turnīra finālā latvieši sacentīsies ar itāļiem P.Ingrosso/M.Ingrosso (14.), kas pusfinālā divos setos (28:26, 21:17) uzveica mājiniekus Virgenu/Ontiverosu (1.). Fināla sākums paredzēts plkst.23:00 pēc Latvijas laika.