Londonā pirmie starti Latvijas sportistiem

Šodien Londonas olimpiādē pirmie starti Latvijas sportistiem. Mūsu valsti pārstāvēs pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, galda tenisists Matīss Burģis, riteņbraucējs Aleksejs Saramotins un vingrotājs Dmitrijs Trefilovs.

Pusdienlaikā pēc Latvijas laika sāksies 250 km garais grupas brauciens riteņbraucējiem. Latviju tajā pārstāvēs Aleksejs Saramotins, bet par galveno favorītu tiek uzskatīts mājinieks Marks Kavendišs. "Tour de France" pēdējā posma uzvarētājam konkurenci cīņā par zeltu varētu sagādāt Peters Sagans, Adrē Graipels, Metjū Goss un varbūt vēl kāds.

Plkst. 13:00 pirmais mačs pludmales volejbola turnīrā Aleksandram Samoilovam un Ruslanam Sorokinam. Viņi spēkosies ar poļiem Filajeku un Prudelu.

Tajā pašā laikā sāksies arī vīriešu vingrošanas daudzcīņas sacensības, kurās Latviju pārstāvēs Dmitrijs Trefilovs.

Galda tenisists Matīss Burģis sacensībās iesaistīts no 1. kārtas, pirmo maču aizvadot plkst. 18:00 pēc Latvijas laika. Burģa pretinieks būs kanādietis Pjērs-Luks Inss.

No šodien izceļamajām lietām bez jau pieminētās riteņbraukšanas var atzīmēt arī peldēšanas sacensības, kur 400 metru finālā vajadzētu būt 14 olimpisko zelta medaļu īpašnieka Maikla Felpsa un Raiena Lohtes duelim.

Sestdien Vimbldonas kortos sāksies tenisa turnīrs. Jau pirmajā dienā (mači sāksies plkst. 13:30) jāspēlē šī gada Vimbldonas čempioniem Rodžeram Federera un Serēnai Viljamsai. Šveicietis tiksies ar Alehandro Falju, bet amerikānietes pirmā pretiniece būs Jeļena Jankoviča. Tāpat gaidāmās vēl vairākas saistošas spēles.

Medaļas šodien tiks sadalītas loka šaušanā, paukošanā, džudo, šaušanā ar pistoli, peldēšanā, svarcelšanā un riteņbraukšanā.

Latvijas sportistu starti 28. jūlijā

Laiks Disciplīna Dalībnieki

13:00-13:50 Pludmales volejbols (grupu turnīrs) Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins

12:00-18:15 Riteņbraukšana-šoseja (grupas brauciens) Aleksejs Saramotins

13:00-15:10 Vingrošanas daudzcīņa (kvalifikācija) Dmitrijs Trefilovs

18:00-19:30 Galda teniss (vienspēļu 1.kārta) Matīss Burģis

21:00-22:30 Galda teniss (vienspēļu 1.kārta) Matīss Burģis

Svarīgākais