Vasiļevskim piektdien starts Dimanta līgas posmā Parīzē

Atēnu olimpisko spēļu vicečempions un Latvijas rekordists šķēpmešanā Vadims Vasiļevskis piektdien startēs Dimanta līgas septītajā posmā, kas notiks Francijas galvaspilsētā Parīzē, informē sacensību organizatori.

Parīzē starp dalībniekiem nav olimpiskā čempiona, norvēģa Andreasa Torkildsena un pasaules čempiona, vācieša Matiasa De Cordo, toties ir divi nesenā Eiropas čempionāta medaļnieki – čempions un sezonas līderis, čehs Vičeslavs Veselijs un bronzas godalgas ieguvējs, soms Ari Manio. Tāpat Vasiļevskim (šosezon metis 86.50, kas dod otro vietu sezonas rangā) konkurenci sastādīs ukraiņi Oleksandrs Pjatņica un Romāns Avramenko, turks Fatihs Avans, austrālietis Džarods Banisters un francūzis Žeroms Haeflers.

Tāpat Parīzē startēs tādas vieglatlētikas zvaigznes kā amerikāņi Taisons Gejs, Džastins Getlins, francūzis Kristofs Lemetrs 100 metru sprintā, kenijieši Deivids Rudiša un Alberts Kirva Jego 800 metros, austrāliete Sallija Pīrsone 100 metru barjerskrējienā, amerikāniete Džanaja Deloaha tāllēkšanā, francūzis Reno Lavilenī kārtslēkšanā un citi.

Sacensības Parīzē sāksies plkst. 19:30, bet šķēpmešana vīriešiem paredzēta plkst. 21:38 pēc Latvijas laika.

Svarīgākais