Radevičai sestā vieta Eiropas čempionātā

© Romāns Kokšarovs

Latvijas rekordiste tāllēkšanā Ineta Radeviča Helsinkos notiekošajā Eiropas čempionātā vieglatlētikā ar rezultātu 6.55 metri izcīnījusi sesto vietu. Par čempioni kļuva francūziete Eloise Lesēra – 6.81

Tāllēkšanas sacensībās Latviju pārstāvēja trīs sportistes. Lauma un Māra Grīvas ar attiecīgi 6.37 un 6.00 metrus tāliem lēcieniem labāko 12 sportistu pulkā neiekļuva. Finālā no mūsējām startēja tikai pirms diviem gadiem Eiropas meistarsacīkstēs Barselonā uzvarējusī Ineta Radeviča.

Latvijas gada sportiste kvalifikāciju pārvarēja ar 6.44 metrus tālu lēcienu. Cīņu par medaļām Radeviča turpināja ar 6.43 metriem. Otrais mēģinājums neieskaitīts, bet trešajā viņai izdevās 6.55 metrus tāls lēciens, kas ļāva no 8. vietas pacelties uz piekto. Sacensību turpinājumā savu rezultātu uzlabot neizdevās. Ceturtais mēģinājums neieskaitīts, piektajā tikai 6.49 metri, bet pēdējā vēl mazāk – 6.33.

Radeviču apsteidza viena konkurente, Latvijas sportistei beigās noslēdzot sešinieku. Par čempioni ar savu sezonas labāko rezultātu kļuva francūziete Eloise Lesēra – 6.81 metrs (sasniegts jau pirmajā mēģinājumā). Sudraba godalga baltkrievietei Volkai Sudaravai (6.74), bet bronza norvēģietei Margrētei Renstrēmai.

Svarīgākais