Zināms Latvijas sastāvs Eiropas čempionātam vieglatlētikā

Eiropas čempionātā vieglatlētikā, kas no 27.jūnija līdz 1.jūlijam notiks Somijas pilsētā Helsinkos, Latviju pārstāvēs vairāk nekā 20 vieglatlētu, informē Latvijas Vieglatlētikas savienība.

Visplašākā pārstāvniecība būs šķēpmešanā, kur gan vīru, gan dāmu sacensībās mūsu valsti pārstāvēs pa trim sportistiem. Uz Helsinkiem dosies valsts rekordists, Atēnu olimpiskais vicečempions Vadims Vasiļevskis, Pekinas vicečempions Ainārs Kovals, pasaules junioru rekordists Zigismunds Sirmais, valsts rekordiste Madara Palameika, Sinta Ozoliņa – Kovala un Līna Mūze.

Vēl viens šķēpmetējs iekļauts Latvijas izlases rezervē – tas ir pieredzējušais Ēriks Rags, kurš izies šķēpmešanas sektorā, ja kaut kādu iemeslu dēļ sacensībās nevarēs startēt Vasiļevskis, Kovals vai Sirmais.

Pieci dalībnieki Latviju pārstāvēs tāllēkšanā – māsas Lauma un Māra Grīvas, esošā Eiropas čempione Ineta Radeviča, kā arī Elvijs Misāns un Jānis Leitis. Gan Misāns, gan Leitis skries arī 4x100 metru stafeti. 4x100 metru stafetes komandā iekļauti arī Jānis Mezītis, Ronalds Arājs, Sandis Sabajevs un Ņikita Paņkins. Leitis izpildījis normatīvu arī 400 metru distancē.

Septiņcīņā piedalīsies Latvijas rekordiste Aiga Grabuste un Laura Ikauniece. Abas mūsu valsti pārstāvēs arī Londonas olimpiskajās spēlēs.

Svarīgākais