De Zordo pārspēj Torkildsenu un kļūst par pasaules čempionu šķēpmešanā

Pārsteidzoši noslēgušās Tegu (Dienvikoreja) notiekošā pasaules čempionāta vīriešu šķēpmešanas sacensības. Galvenais favorīts un sezonas līderis Andreass Torkildsens ieņēma tikai 2. vietu, piekāpjoties vācietim Matiasam De Zordo. Viņš savu zelta metienu iespēja jau pirmajā mēģinājumā – 86.27.

Torkildsens negaidīti paliek bez zelta

Pirmajā metienu sērijā labāko rezultātu sasniedza vācietis Matiass De Zordo – 86.27. Viņam savs sezonas labākais rezultāts. Galvenais favorīts Andreass Torkildsens tikai septītais ar pieticīgiem 80.75 metriem. Norvēģim vājš arī otrais un trešais metiens, attiecīgi 80.45 un 80.60. Pasaules un olimpiskajam čempionam paveicās, ka ar šādu rezultātu izdevās iekļūtu labāko astoņu pulkā, kas tika pie vēl trim mēģinājumiem. Torkildsens pēc pirmajām trim sērijām bija tikai astotais!

4. metienu sērijā Torkildsens beidzot uzmeta kārtīgi – 84.78. Tas viņam ļāva pacelties uz 2. vietu, taču uz neko vairāk norvēģis nebija spējīgs. De Zordo šodien varēja atļauties izdarīt tikai četrus metienus un ar pirmajā metienā iespēto rezultātu viņam pietika, lai kļūtu par pasaules čempionu. Pērn 23 gadus vecajam vācietim Barselonā Eiropas sudrabs aiz Torkildsena.

Atgādinām, ka neviens no trim Latvijas sportistiem – Vadims Vasiļevskis, Zigismunds Sirmais un Ēriks Rags – finālsacensībām nekvalificējās.

Čičerova pārspēj Vlašiču

Augstlēkšanā dāmām bez pārsteigumiem uzvaru savā starpā bija lemts sadalīt vēsturē otrā un trešā labākā rezultāta īpašniecēm – Blankai Vlašičai un Annai Čičerovai. Abas veica 2.03 metru augstumu, par čempioni kļuva krieviete, kurai mazāk lēcienu. Čičerovai, kura šogad uzlēkusi 2.07, pirmais pasaules zelts pēc diviem sudrabiem Osakā un Berlīnē.

Svarīgākais