Eiropas jaunatnes olimpiāde: Neveiksmīgi starti vieglatlētiem un basketbolistiem

Šodien Trabzonā (Turcijā) startēja Eiropas jaunatnes olimpiāde.

Pirmajā dienā Latviju pārstāvēja vairāki vieglatlēti. Diemžēl nevienam nav izdevies iekļūt savu disciplīnu finālā. Neveiksmīga pirmā diena arī basketbolistiem, kuri ar 80:85 piekāpās Turcijai.

200 metros priekšskrējienos meitenēm vienīgā Latvijas pārstāve Diāna Daktere ar rezultātu 58.69 ieņēma pēdējo 21. vietu, no tālākām sacensībām izstājoties.

Kvalifikācijas normatīvu nav spējusi izpildīt arī Elza Anna Noriņa, kura startēja trīssoļlēkšanā. Noriņas iespētie 12.09 metri bija 13. labākais rezultāts kvalifikācijā. Tālāk tika 12 labākās. 13. vieta un netikšana finālā augstlēcējai Jūlijai Undīnei Dindunei – 1.74 metri.

Zēnu sacensībās 100 metru sprintā Vladimirs Mihailovs ar rezultātu 11.34 sekundes ieņēma 24. vietu 29 sportistu konkurencē. Pusfinālā iekļuva pirmie 16. Mūsējiem neveiksme arī 400 metros, kur 50.16 Marekam Kudrjavcevam deva 14. vietu.

Latviju šodien vēl pārstāvēja basketbola izlase, kas tikās ar mājinieci Turciju un zaudēja ar 80:85. Mārtiņa Zībarta trenētie 1996. gadā dzimušie spēlētāji A grupā vēl tiksies ar Serbiju (rīt) un Melnkalni (trešdien). Mūsu nākamo pretinieku cīņā graujošu uzvaru izcīnīja Serbija - 92:46. Cīņu par medaļām turpinās grupas divas labākās komandas. B grupā sacenšas Grieķija, Igaunija, Krievija un Lietuva.

Latvijas komandas sastāvs: Ričards Melderis (Valmiera), Emīls Caune (BS Rīga), Rūdolfs Strādnieks, Dāvis Zonne, Ralfs Rūsiņš (visi Ķeizarmežs), Gustavs Treimanis (BS Rīga/Jugla), Dāvis Ērglis, Maksis Sokolovs (BS Rīga/Rīdzene), Eduards Ceplis, Artūrs Grīnbergs (Ventspils Spars), Artis Arnītis (Jēkabpils) un Rihards Lomažs (Talsi).

Svarīgākais