28 gadu vecumā miris bijušais elites skrējējs Kasaps

28 gadu vecumā no dzīves aizgājis Kongo dzimušais Kanādas garo distanču skrējējs Denijs Kasaps. Sportists miris tikai dienu pēc tam, kad veselības problēmu dēļ nolēma nepiedalīties 10 kilometru skrējienā Toronto. Sacensību dienas rītā viņam palika slikti un viņš tika hospitalizēts, bet dienu vēlāk slimnīcā mira. Lai gan oficiālais nāves iemesls vēl nav zināms, visticamāk, sportistam liktenīga kļuva sirds slimība.

Kasaps 2001. gadā kādu sacensību laikā pārbēga no Kongo uz Kanādu, tur attīstot veiksmīgu karjeru. 2004. gadā, pirmoreiz skrienot maratonu, Kasaps uzvarēja Toronto, sasniedzot personisko rekordu, ko vēlāk tā arī nespēja labot (2:14:50). 2008. gadā viņš izcīnīja 15. Vietu Londonas maratonā (2:15:20).

Tieši 2008. gadā viņš kļuva par Kanādas pilsoni, tiesa, šis gads viņa dzīvē nebija pārāk veiksmīgs, jo Berlīnes maratona laikā viņš zaudēja samaņu. Uz pāris dienām skrējējs arī pabija medicīniski izraisītā komā. Atgriežoties Kanādā viņam tika konstatētas nopietnas sirdsdarbības problēmas. Kasaps pameta sportu, bet pēc nepilna gada atgriezās, neskatoties uz sirds slimību.

"Viņa skriešanas kaislība, pozitīvisms un entuziastiskā personība bija lipīga," atzina Kanādas skriešanas seriālu direktors Alans Brūks. "Mēs esam šokēti un sarūgtināti. Šis ir traģisks un skumjš notikums, milzīgs zaudējums Kanādas skriešanas sabiedrībai."

Kā jau minēts, Kasapa personiskais rekords maratonā bija 2:14:50, savukārt pusmaratonā – 1:04:05, bet 10 000 metru skrējienā – 28:57.28.

Svarīgākais