Kārters noskrien 100 metrus 9,78 sekundēs; jauns rekords arī Lemetram

Jamaikas sprinteris Nesta Kārters Itālijas pilsētā Rieti notikušajās vieglatlētikas sacensībās svētdienas vakarā 100 metru distanci veica 9,78 sekundēs, kas ir atkārtots iepriekš Taisona Geja uzstādītais šīs sezonas labākais rezultāts pasaulē. Tikmēr Kristofs Lemetrs arī uzrādīja jaunu balto cilvēku pasaules rekordu - 9,97 sekundes.

Līdz šim labākais pasaules rezultāts šogad piederēja amerikānim Taisonam Geja, kurš 100 metrus 9,78 sekundēs veica 13. jūlijā Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā. Savukārt Kārteram šajā sezonā labākais rezultāts līdz šim bija 9,85 sekundes, kas uzstādīts Beļģijas galvaspilsētā Briselē 27. jūlijā.

Šovakar Rieti Kārters vispirms pusfinālā distanci veica 10,13 sekundēs, kas deva tikai trešo vietu un bija sliktākais rezultāts starp visiem finālā iekļuvušajiem atlētiem. Acīmredzot, Kārters visu bija izskaitļojis kā nākas - pusfinālā izdarot minimālo programmu un taupoties finālam. Tajā jamaikietis izcīnīja uzvaru pārliecinoši, par desmitdaļu apsteidzot tuvāko sekotāju Raienu Beiliju no ASV.

Jaunu personisko rekordu uzstādīja arī Francijas superzvaigzne Kristofs Lemetrs, finālā noskrienot distanci 9,97 sekundēs. Tas nozīmē, ka 20 gadus vecais francūzis uzlabojis savu personisko rekordu par sekundes simtdaļu, un nu vienīgais baltās rases pārstāvis, kurš 100 metrus veicis mazāk nekā desmit sekundēs, vēlreiz ierakstījis savu vārdu vieglatlētikas vēstures grāmatās.

Svarīgākais