Išējevs Singapūrā aizmet 74,23 metrus un iegūst bronzu

© Scanpix

Singapūrā notiekošajā pasaules jaunatnes olimpiādē šķēpmešanā puišiem Latvijas sportists Intars Išējevs izcīnīja bronzas godalgu, šķēpu raidot 74,23 metrus tālu, kas ir jauns personiskais rekords.

17 gadus vecajam Išējevam pirmais mēģinājums nebija sekmīgs, bet ar otro izdevās ne tikai kļūt par tā brīža vicelīderi, bet arī uzstādīt jaunu personisko rekordu - 74,23 metri. Išējevs ar šo rezultātu saglabāja otro pozīciju līdz pat pēdējam metienam, kad tomēr amerikānis Devins Bogerts šķēpu aizmeta 76,88 metrus tālu, pastumjot Intaru par vietu zemāk.

"Esmu ļoti apmierināts ar savu sniegumus. Man ir prieks, ka labākos rezultātus varēju uzrādīt tik augsta līmeņa sacensībās un šķēpmetēju tradīcijas turpināt – vest mājās medaļas no Olimpiskajām spēlēm," pēc gūtā panākuma teica Išējevs

Uzvaru izcīnīja vēl 16 gadus vecais Argentīnas sportists Braians Toledo, kurš šķēpu savā labākajā (pirmajā un vienīgajā no diviem ieskaitītajiem) raidījumā aizmeta 81,78 metrus tālu, pie tam tas nebija jaunā sportista personiskais rekords. Toledo pieder pasaules jauniešu rekords (700 gramus smags šķēps) - 89,34 metri.

Svarīgākais