Dāmu stafetes izlase 16. vietā

Latvijas 4x100 metru stafetes izlase, pirmo reizi piedaloties Eiropas čempionātā vieglatlētikā, savā pusfinālskrējienā finišēja pēc 44,92 sekundēm, kas deva 16.vietu 18 komandu konkurencē.

Latvijas komanda, kurā posmu secībā startēja Marlēna Reimane, Ieva Zunda, Sandra Krūma un Jekaterina Čekele, startēja otrajā priekšskrējienā un finišu sasniedza ar rezultātu 44,92 sekundes. Skrējienā Latvijas komanda ieņēma priekšpēdējo - astoto vietu, jo izdevās apsteigt vienīgi Norvēģijas kvartetu. Taču galīgajā vērtējumā aiz mūsu izlases ierindojās arī Vācijas stafetes komanda, kas tika pieskaitīta favorītēm, taču kļuva par vienīgo izlasi, kas nemaz nesasniedza finišu - pirmajā skrējienā vācietēm neizdevās veiksmīgi izpildīt pēdējo stafetes maiņu, un tika pazaudēts stafetes kociņš.

Labāko laiku (43,23) uzrādīja Krievijas izlase, neraugoties uz to, ka startēja bez vienīgās šīs valsts pārstāves individuālās 100 metru distances finālā - Annas Gurovas. Tikai simtdaļu krievietēm zaudēja Ukrainas izlase, bet trešais ātrākais laiks Polijas komandai.

Eiropas čempionāts vieglatlētikā

4x100 metru stafete sievietēm. Pusfināli

Vieta Komanda Rezultāts

1. RUSSIA 43.23 (Q)

2. UKRAINE 43.24 (Q)

3. POLAND 43.30 (Q)

... ... ...

16. LATVIA 44.92