Kovals un Rags iekļūst EČ finālā, Vasiļevskim čempionāts beidzies

Eiropas čempionāta vieglatlētikā šķēpmešanas finālā iekļuvuši Ainārs Kovals un Ēriks Rags, bet Vadimam Vasiļevskim diemžēl neizdevās sasniegt pat 70 metru atzīmi, un vien 23. vieta.

Vasiļevskim nebija ieskaitīts ne pirmais, ne otrais mēģinājums. Ar trešo beidzot izdevās sasniegt rezultātu, tomēr šķēps lidoja vien 67,56 metrus tālu, ar ko kvalificēties pamatsacensībām iespējams nav. Savainojums patraucēja diezgan pamatīgi, līdz ar to Vadimam diemžēl pēdējā 23. vieta. Arī Ērikam Ragam pēc pirmajiem diviem metieniem rezultāta nebija, bet trešais metiens lidoja 78,45 metrus tālu. Kvalifikācijas norma (81 metrs) gan netika sasniegta, tomēr tas bija gana labs rezultāts, lai vieta divpadsmitniekā būtu praktiski nodrošināta.

Tā arī bija – Raga rezultāts bija septītais labākais. Finālā iekļuva arī A grupā startējušais Ainārs Kovals, kuram kopsummā pat ceturtais tālākais metiens. 12. vietas rezultāts bija tikai 76,69 metri (tik tālu šķēpu raidīja krievs Sergejs Makarovs), bet vistālāk aizmeta somu sportisti Tēmu Virkala un Tēro Pitkemaki, bez kuriem kvalifikāciju izpildīja arī vācietis Matiass de Zordo. Pamatsacensībās iekļuva arī divi no trim čehu šķēpmetējiem, turklāt abi - Viteslavs Veselijs un Petrs Frīdrihs - uzrādīja pilnīgu vienādu rezultātu, 77,56 metri. Toties Ukraina būs pārstāvēta ar trīs sportistiem.

Eiropas čempionāts vieglatlētikā

Šķēpmešana vīriešiem. Kvalifikācija

Vieta Sportists Valsts Rezultāts

1. WIRKKALA Teemu Somija 83.57 Q

2. PITKÄMÄKI Tero Somija 83.15 Q

3. DE ZORDO Matthias Vācija 82.34 Q

4. KOVALS Ainars Latvija 79.32 q

5. KOSYNSKYY Dmytro Ukraina 79.29 q

6. THORKILDSEN Andreas Norvēģija 78.82 q

7. RAGS Eriks Latvija 78.45 q

… … … … …

23. VASILEVSKIS Vadims Latvija 67.56

Svarīgākais