Urtāns ar 20,19 metriem kvalificējas finālam

Vietu Eiropas čempionāta finālsacensībās šodien izcīnīja Latvijas labākais lodes grūdējs Māris Urtāns, pēdējā mēģinājumā izpildot kvalifikācijas normatīvu ar 20,19 metrus tālu grūdienu. Starp finālā iekļuvušajiem sportistiem tas bija sestais rezultāts.

Pirmie divi mēģinājumi Urtānam padevās attiecīgi 18,55 un 19,17 metru tālumā. Jau tobrīd bija skaidrs, ka šādiem rezultātiem vietu finālā neredzēt. Tomēr trešajā mēģinājumā Latvijas pārstāvis nokārtoja formalitātes, pārsniedzot noteikto kvalifikācijas normu - 20.19 metri un nodrošinot sev vietu finālsacensībās.

No B kvalifikācijas grupas bez Urtāna kvalifikācijas normatīvu sasniedza vēl divi lodes grūdēji - baltkrievs Pāvels Ližins un vācietis Dāvids Štorls, kuri abi savus mēģinājumus izpildīja veiksmīgāk par latvieti. Otrajā kvalifikācijas plūsmā uzrādītie rezultāti caurmērā bija nedaudz augstāki - tur kvalifikācijas normatīvu izpildīja šīs disciplīnas lielākās zvaigznes Ralfs Bartelss (Vācija), Andrejs Mihņevičs (Baltkrievija), Tomašs Majevskis (Polija), kuri grūda tālāk par Urtānu, kā arī horvāts Mulabegovičs.

Svarīgākais