Augstlēcējs Normunds Pūpols nekvalificējas finālam

© Romans Kokšarovs F64

Latvijas labākais augstlēcējs Normunds Pūpols Eiropas čempionāta kvalifikācijā pārvarēja 2,19 metru augstumā novietoto latiņu, ar ko izrādījās nepietiekami iekļūšanai finālistu ducī - Pūpols ierindojās dalītajā 18. vietā kopā ar vēl diviem sportistiem.

Pūpols sacensības sāka ar viegli pārvarētiem 2,10 un 2,15 metriem, bet pirmā aizķeršanās sekoja 2,19 metru augstumā, kas padevās otrajā mēģinājumā. 2,23 metrus latvietim, kurš šosezon bija lēcis 2,25 metrus, diemžēl ar atvēlētajiem trijiem mēģinājumiem pievarēt neizdevās un nācās samierināties ar vietu ārpus fināla. Galarezultātā iegūta 18. vieta, ko arī pēc papildrādītājiem ar mūsu vieglatlētu dalīja itālis Silvano Kezāni un rumānis Mihajs Donisans.

Kvalifikācijas normatīvs priekšsacīkstēs bija noteikts Pūpola personiskā rekorda augstumā - 2,28 m, bet to lēkt tā arī nevienam no augstlēcējiem nenācās. Finālā iekļuva deviņi 2,26 metrus uzlēkušie atlēti, tai skaitā visi trīs Krievijas augstlēcēji (Uhovs, Šustovs un Dmitriks), kuri ir Eiropas šīs vasaras ranga augšgalā, kā arī trīs veiksmīgākie Pūpolam liktenīgos 2,23 metrus pārvarējušie sportisti.

"Neizdarīju to, ko vajadzēja. 2.19 nav tas rezultāts, kuru man jālec, biju spējīgs uz kaut ko vairāk. Bija ļoti liels pretvējš, taču pēc lēcieniem šķita, ka varu uzlēkt augstāk. Domāju, ka ar 2.23 finālsacensībās varētu tikt. Visu sezonu lēcu 2.20, 2.22, 2.25... Pašsajūta bija laba, bet netiku galā ar vēju," sacīja Pūpols.

"Lēciena laikā nesapratu, kur īsti atrodos. Likās, ka ir baigā rezerve, varu lēkt augstāk un augstāk, taču nesanāca," sportists uzskata, ka varējis lēkt augstāk un tas arī bija jāizdara. "Atrodoties virs latiņas pazuda sajūtas. Mēģināju tehniski uzlabot kļūdas, bet nekā... Varēja būt labāk. Nepadošos!"

Eiropas čempionāts vieglatlētikā

Augstlēkšana vīriešiem. Kvalifikācija

Vieta Sportists Valsts Rezultāts

1. UKHOV Ivan RUS 2.26

2. SHUSTOV Aleksander RUS 2.26

3. FASSINOTTI Marco ITA 2.26

... ... ... ...

18. PUPOLS Normunds LAT 2.19

Svarīgākais