Madara Palameika kvalificējas finālam

Latvijas rekordiste šķēpa mešanā Madara Palameika Eiropas vieglatlētikas čempionātā ar 58,85 metriem labākajā mēģinājumā ieņēma ceturto vietu savā kvalifikācijas grupā un kvalificējās finālam.

Madara Palameika ar paveikto kvalifikācijā (58.85) nebija apmierināta, atzina, ka tehnika joprojām nav kārtībā un, ka to uzlabojot viņa šķēpu var mest tālāk nekā šodienas sacensībās.

"Gatavojos normālam startam, bet kārtējo reizi pierādījās, ka [tādām sacensībām] tomēr mazliet savādāk ir jākoncentrējas. Tehnika joprojām nav kārtībā. Paši redzējāt, kā metu... Ja metieni tiktu izpildīti pareizi, iedomājoties cik tālu šķēps lidotu. Par to ir škrobe. Bet vismaz es neizgāzos. Patiesībā bija baigais vējš, vainošu vēju," pēc starta Palameika īsti nebija apmierināta ar veikumu kvalifikācijā, taču nezaudēja humora izjūtu.

Sportiste arī uzsvēra, ka spēj parādīt krietni labāku rezultātu: "Man ir iekšā, es jūtu. Es zinu, ka varu labāk. Tagad došos aprunāties ar tēti (Madaras tēvs ir arī viņas treneris – aut), pēc tam droši vien uzreiz brauksim uz viesnīcu. Nebojāsim nervus [skatoties otru kvalifikācijas grupu]."

Sieviešu šķēpa mešanas finālsacensības notiks ceturtdien, plkst. 21:40 pēc Latvijas laika. Jau zināms, ka Palameika tajās vietu ir praktiski nodrošinājusi (maz ticams, ka vairāk par astoņām (no 10) šķēpmetējām no B grupas spēs pārspēt Madaras rezultātu – aut.), savukārt Sintai Ozoliņai – Kovalai kvalifikācija sāksies 21:30 pēc Latvijas laika.

Svarīgākais